rmdsz
2024. június 15., szombat Jolán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Orbán: Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé, ezért se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Százezrek előtt beszélt Orbán Viktor a Kossuth téren. A miniszterelnök többek között azt mondta, hogy a magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk higgadtan és bátran, a mi érdekünk pedig az, hogy ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában.


Erőre van szükség!

Legyen béke, szabadság és egyetértés – így mondták 1848-ban a márciusi ifjak –, és mindehhez ugyanarra a dologra van szükség: erőre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i díszünnepségen, a budapesti Kossuth téren kedden.

Beszédében a kormányfő kiemelte: „gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki, gyenge nemzetnek nem jár a szabadság, legfeljebb hamis gulyás a barakkjába, gyenge nép nem tud tető alá hozni semmilyen egyetértést, legfeljebb beletörődhet a sorsába”. A béke, a szabadság és az egyetértés az erős népek jutalma, övék a jólét, az önbizalom, a biztonság és a nyugodt élet – jelentette ki. Hozzátette: „a szél mindig az erősek vitorláját dagasztja”, az ő hajójuk mindig révbe ér, őket kedveli a szerencse, és ők mindig a talpukra esnek.

Hangsúlyozta: „erős országot akarunk, amely ugyan a természet törvényei szerint nem szakadhat ki a népek naprendszeréből, de mindig a saját tengelye körül forog, nem enged más bolygók vonzásának, és nem engedi, hogy idegen népek érdekei jelöljék ki a röppályáját”. Ehhez tekintélyt parancsoló erő kell, és „ezt az erőt gyűjtjük, ezt az erős Magyarországot építjük évről évre, ezt tesszük 12 éve” – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor kifejtette: ezért támogatják a családokat, „ezért hoztunk létre egymillió új munkahelyet, ezért adóztattuk meg a multikat, csökkentettük a rezsit, és ezért küldtük haza az IMF-et”. „Nem térített el bennünket se árvíz, se migráció, se világjárvány, és azt akarjuk, hogy ne térítsen el ettől se a háború, se a baloldal április 3-án” – hangoztatta a miniszterelnök.

Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba

Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő azt mondta: a baloldal magyar katonát és magyar fegyvert akar küldeni a frontvonalba.
„Ezt nem fogjuk megengedni. Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba. Nem hagyjuk, hogy a baloldal katonai célponttá tegye Magyarországot, célponttá tegye az itthoni és a kárpátaljai magyarokat” – fogalmazott.
Hangsúlyozta: a háborús veszély nem csökkenti, hanem növeli, sőt, „az egekbe emeli” a választás tétjét.
„Békepárti jobboldal vagy háborús baloldal? Építkezés vagy rombolás? Előre vagy hátra? Mi azt mondjuk, őrizzük meg Magyarország békéjét és biztonságát. Aki a békére és a biztonságra szavaz, az a Fideszre szavaz” – mondta.

Ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában, ebből a háborúból ki kell maradnunk

Ebből a háborúból ki kell maradnunk. Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé. Ezért se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni a harcterekre – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: a magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk higgadtan és bátran, a mi érdekünk pedig az, hogy ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában.
Emlékeztetett, hogy Ukrajnában, ahol kitört a háború, magyarok százezrei élnek, a katonáknak és rendőröknek pedig a déli határ mellett most már a keleti határunk biztonságát is fegyverrel kell garantálniuk.

Az ország minden idők legnagyobb humanitárius segélyprogramját működteti, közben pedig „itt dörömböl az ajtónkon a Nyugat-Európában már pusztító energiaválság” – tette hozzá.
„Két évünk ráment, hogy végre legyőzzünk egy száz éve nem látott világjárványt. S ha mindez nem lenne elég, itt van még nekünk a magyar baloldal is” – fogalmazott Orbán Viktor. Úgy fogalmazott, a veszélyek korába léptünk, ezért most nincs helye a hibázásnak, nincs tere a kapkodásnak, “és nem engedhetünk meg magunknak egyetlen rossz döntést sem”.

Ezt a választást meg kell és meg is fogjuk nyerni

Ezt a választást „meg kell és meg is fogjuk nyerni”, és akkor béke, biztonság és nyugalom lesz Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta: Magyarországra nagy veszélyek leselkednek, és nagy veszély ellen a nagy győzelem a legjobb orvosság.
Hozzátette: minden esélyük meg is van a “nagy győzelemre”, feltéve, hogy a választásokig hátralevő tizenkilenc napban mindenki elvégzi a munka rá eső részét.

Orbán Viktor arra kérte hallgatóságát, a kampány hajrájában tegyenek rá „még egy lapáttal”.
„Tizenkilenc nap menetelés vár ránk, és a végén, április 3-án megvívunk velük. Induljunk hát, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját!” – hangoztatta Orbán Viktor.

A világ csak azokat tiszteli, akik kiállnak magukért

A magyar név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez, mert a világ csak azokat tiszteli, akiknek van merszük és erejük, hogy kiálljanak magukért – mondta Orbán Viktor.

Szólt arról, hogy 2010-ben, a kormány átvételekor a leggyengébb volt az ország, „de mi megfogadtuk, hogy eltántoríthatatlanok leszünk, és bízni fogunk a közös akaratban. Mind kiálltunk Magyarországért” – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: soha nem adjuk fel.
Nem hajlongunk, nem kushadunk, és nem rejtjük véka alá a véleményünket akkor sem, ha ez nem tetszik másoknak. „Nem vágyunk arra, hogy mindenki szeressen bennünket, mert ez lehetetlen, és nekünk sem tetszik mindenki” – fogalmazott Orbán Viktor.

 

Olyan kormány kell, amelyet nem érhet meglepetés

A jelenlegi helyzetben Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amelyet nem érhet meglepetés – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kiemelte: most minden eshetőségre készen kell állni. Ezért az országnak olyan kormány kell, „amelyik nem most merészkedik ki először a nyílt vízre”.
Ez most nem az „amatőrök órája”, „nem a dilettánsok ideje” – mondta.
Orbán Viktor úgy fogalmazott: „mi nem vagyunk kezdők, és éppen elégszer láttunk már karón varjút”. Ráadásul sokan vagyunk, erősek és egységesek, ezért meg fogjuk nyerni a népszavazást is, amellyel megállítjuk a „nyugati világon végigsöprő genderőrületet” Magyarország határainál – jelentette ki a miniszterelnök.

A baloldal “holdkórosan beletámolyogna” egy véres háborúba

A baloldal „elvesztette a józan eszét”, és „holdkórosan beletámolyogna” egy kegyetlen, elhúzódó és véres háborúba – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő azt mondta, a magyarok jól tudják, „kik szokták bezsebelni az efféle háborúk hasznait”, de elég erősek vagyunk, és ellenállunk a baloldal és a mögöttük álló háborús bajkeverők terveinek.
Orbán Viktor arról is beszélt, a legjobb pillanatban lett Magyarország köztársasági elnöke először nő. Idézte Novák Katalin megválasztott államfő gondolatát, miszerint a nők a békét akarják megnyerni, és nem a háborút. Ha véget akarunk vetni a háborúnak, ha azt akarjuk, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, hallgatnunk kell az asszonyokra – mondta a miniszterelnök.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek