k rmdsz
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

11 tanuló a felsőbányai magyar nyelvű első osztályban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az elsõ osztályban 11 gyerek, a másodikban pedig négy kezdte meg a 2015-2016-os tanévet.


Amikor beléptem a két osztály közös tantermébe, bágyadt õszi napsugarak kandikáltak be az ablakon, és simogatták a feladataikat csendesen végzõ tanulók fejét.

A 11 elsõ osztályos (Lendeczki Ferenc, Szakács Ágota, Pop Nóra, Gébel Dávid, Hupka Kristóf, Keisz Tamás, Laurán Márk, Nagy Timea, Gergely Klárika, Ninács Márk, Csiki Roland)  faragásmentes padok felé hajolva írt.

Feladatai megoldását, az ismeretek elsajátítását megkönnyítik a 37 éves tanítónõ által készített, a tiszta falakat ékesítõ, színpompás, ötletes rajzok, táblázatok.

György Gizella Marosvásárhelyen szerzett diplomát. Városunkban egy éve tanít. A szülõk azt tapasztalják, hogy gyerekeik otthon érzik magukat a tanítónõ által teremtett feszültségmentes légkörben.

György Gizella alapelvének tekinti a gyerek tiszteletét, a jó tulajdonságaira való támaszkodást. Következetesen érvényesíti az egyéni bánásmódot, beleélve magát tanítványainak érzés- és gondolatvilágába. Sok idõt szentel a növendékei közötti önzetlen baráti kapcsolatok kialakításának.

Osztályát órákon kívüli tevékenységekkel is közösséggé kovácsolja. Gyakran kirándulnak az erdõbe. A Kék-tó mellett, egy volt labdarúgó-pályán együtt szórakoztak a gyerekek, a szülõk és a tanítónõ. A gulyás elfogyasztása után a gyerekek játékokban, vetélkedõkben tették próbára képességeiket. Nagybányán a csillagvizsgálóban a világûrt fürkészhették.

A tanítónõ szomorúan mondta nekem, hogy a 12 számítógép nem mûködik, ezért saját laptopját használja. A két osztály dvd-lejátszóval sincs ellátva.

Úgy vélem, hogy belföldi és külföldi alapítványok, magánadományozók, vállalkozók támogatásával megoldható ez, az oktatás minõségét is befolyásoló probléma.

Boczor  József

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek