k rmdsz
2024. május 08., szerda Mihály napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A tomboló vihar sem akadályozta meg a fesztiválozókat, hogy kiélvezhessék az utolsó napot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A vasárnap is rengeteg programmal, eseménnyel várta a nagybányaiakat a Főtér Fesztivál 2017, azonban a nap végén a vihar mindent felborított. A változatos időjárás ellenére délután, a fesztiválozók így is betöltötték a teret.


A nap ugyancsak 10 órakor kezdődött, aki szeretett volna betekintést nyerni a cirkuszok varázslatos világába, az ekkor megtehette, de eközben a Németh László Elméleti Líceum tornatermében egy kicsivel komolyabb amatőr bajnokság zajlott. A gyerekek aranyat moshattak, legózhattak, kézműveskedhettek, rekeszt mászhattak s gurulhattak bármin, amin gurulni lehet egész nap. Röviden, nem volt esélyük unatkozni a főtéren. A bohócok, úgy, mint tegnap, ellepték a teret, és a családok kisbabáikkal a Baba Mama Klub foglalkozással vehettek részt. A Szentháromság templomban szentmise volt, a nagyszínpadon a nagybányai baptista egyház kórusa énekelt. Ezután térfoglaló társasjáték zajlott a kisszínpad mellett V.-VIII., majd később IX.-XII. osztályosok számára. Közben az eső miatt a Németh László Diáknapok a Vinkli udvarára költözött, azonban a hagyományos magyar harcművészeti bemutatóra már kisütött a nap. A Schola Rivulina klasszikus kórusműveket adott elő magyarul és latinul egyaránt, a szatmárnémeti Joyful gospel kórus vidám dalai pedig felfrissülésként hatottak az idősekre és fiatalokra is.

A Kárpát-medencei magyarok zenéje turnéja elkezdődött du. 5 órától, az eső közben fellépett a Talpalat Néptánccsoport, s a Servet Zenekar is elkezdte az előadást, viszont a nagy sebességgel fújó szél és az eső miatt a főtérről mindenki fedezék alá ment a főtéri éttermekbe vagy bárokba. Ennek ellenére a koncert az István szállóban folytatódott, ahol a Misztrál Együttes is fellépett.

Hivatalos sajtóközleményben a szervezők elmondták, hogy későn jött a viharjelzés, de ahogy értesültek a hírről, megszakították a kinti tevékenységet és a közönséget, valamint az árusokat megkérték, hogy azonnal vonuljanak fedél alá. „A nézők azonnal reagáltak, ezért sikerült azonnal evakuálni a főteret. Az anyagi károkon kívül más veszteség nem történt, örülünk, hogy senki nem sérült meg. Köszönjük az önkéntesek segítségét, hiszen voltak olyanok is, akik a vihar után otthonról visszajöttek, hogy összegyűjtsék azokat a dolgokat, amelyek a vihar következtében szétszóródtak a főtéren.” – nyilatkozta Kovács Richárd önkormányzati képviselő, a Főtér Fesztivál egyik felnőtt önkéntese.

A díjátadás és a záróünnepség a viharnak köszönhetően értelemszerűen nem történt meg, de a szervezők azt ígérik, hogy ezt hamarosan pótolni fogják s majd a napokban jelentkeznek további részletekkel.

Mihály Kriszta – nagybánya.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN szia, gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN szia, gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN szia, gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek