Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Árvizek Máramarosban

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A hirtelen hóolvadásnak köszönhetően árvizek keletkeztek Máramarosban. Váncsfalván az Iza több, mint tíz gazdaságot öntött el, és további 200 családi háztartást veszélyeztet, valamint 300 hektár szántóföld is víz alatt van.


Az elmúlt napokban 20 fokkal emelkedett a hőmérséklet, emiatt a jég olvadni kezdett a folyókon, a jégtömbök pedig elterelték a víz folyását. Váncsfalván a katasztrófavédelem szakemberei robbantással verték szét a jégtömböket, de a veszély továbbra sem múlt el. Felsővisón is okozott károkat a hirtelen olvadás, ahol a Wasser folyóról megindult jégtömbök három méter magasságban és négy km hosszúságban elzártak egy utat. Emiatt mintegy hat háztartás megrongálódott, és 70 személy elszigetelődött, ők nem jutottak ivóvízhez és élelemhez. Egy 58 éves férfit ki kellett menekíteni a házból, annyira tönkretette a víz a lakást. A katasztrófavédelem szakemberei ivóvizet és élelmet szállítottak az elszigetelődött embereknek, holnap pedig a háztartáshoz szükséges vizet is visznek nekik.

(szigetiporta.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Dorin 2017.02.06 11:52:03
Faci bani acasă!
Atenție, oferta este specială! Faci bani rapid! Avem planuri mari de dezvoltare! Îți oferim siguranță! Cel mai important moment este acum! Lucrezi confortabil! Primești instrucțiuni complete! Te-ai săturat de șefi? Începe acum! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o


Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek