rmdsz 1
2024. május 10., péntek Ármin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kádár Annamária Mesepszichológiájának második kötete, Nagy civilizációk mindennapjai, Leo Kessler háborús regényei, foglalkoztató füzetek és olvasást segítő mesék kedvezményesen e heti ajánlatunkban.


Megjelent a kitűnő, fiatal pszichológus, Kádár Annamária nagy sikert aratott könyvének második kötete, a Mesepszichológia 2. – Útravaló kényes nevelési helyzetekhez. A Mesepszichológia első részében a szerző a mese szerepére, az életkori sajátosságoknak megfelelő meseválasztásra és a mese érzelmi intelligencia fejlesztő hatására hívta fel a figyelmet. A második részben a szülő-gyermek kapcsolat útvesztőit, azokat a kényes nevelési helyzeteket veszi górcső alá, amelyekben csak a hiteles szülői jelenlét hozhat valódi megoldást. A könyv bevezetőjében a pszichológusnő leszögezi, azokat a kérdéseket tárgyalja, amelyek a legtöbbször merültek fel munkája során problémaként, majd olyan neves magyar és külföldi szerzők által írt meséket ajánl, amelyek segíthetnek a megoldásban. Végül az írónő folytatja Lilla és Tündérbogyó történetét: tíz újabb érzelmi intelligencia fejlesztő mese zárja a kötetet.

            A Ventus Libro Kiadó gondozásában jelent meg John Haywood elsősorban fiataloknak szánt összefoglaló műve, a Nagy civilizációk mindennapjai. A kötet mintegy 3000 ábrája és képe végigvezet minket a történelem mindennapjain. Megtudatjuk belőle az ember történelmének valamennyi aspektusát, a mezőgazdaság, a munkamegosztás és a kereskedelem kialakulásától a tudományok, a kézművesség és a technika fejlődésén át a művészet, a kultúra és a szórakozás felemelkedéséig. A múlt jelentős civilizációit egymás mellé állítva és összehasonlítva felsejlik, melyik milyen szerepet játszott az emberi élet formálásában, míg olyanná vált, ahogyan ma ismerjük. A mű nemcsak izgalmas és tartalmas olvasmány, amely látványosságával is felkelti az érdeklődést, hanem kézikönyvként, illetve munkafüzetként is használható. Kiválóan alkalmas otthoni ismeretszerzéshez éppúgy, mint oktatási segédanyagnak.

            Ugyancsak a történelem, azon belül is a hadtörténelem iránt érdeklődőknek ajánljuk Leo Kessler II. világháborús regénysorozatának, A háború kutyáinak egyes köteteit 7 lejes egységáron.

            Ugyancsak 7 lej értékben vásárolhatók meg a gyermekek számára készült történelmi foglalkoztató füzetek, amelyek a honfoglalás korától Mátyás király idején át a kurucok harcaiig játékos formában vezetik be a kis történészeket a magyar fejedelmek és királyok világába.

 Emellett most magas kedvezménnyel kaphatók az Olvasni jó! – sorozat kötetei is. A kötetek az olvasással éppen ismerkedő kisiskolásoknak készültek: a történetek tartalma, nyelvezete, hossza és illusztrációi alapján a kezdő olvasók érdeklődését kelthetik fel az olvasás iránt.

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél – 2014. szeptember 23.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat Az egyén 5 000 € és 15 200 000 € (...)

A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat Az egyén 5 000 € és 15 200 000 € (...)

A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat Az egyén 5 000 € és 15 200 000 € (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek