no
2024. május 11., szombat Ferenc napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kedvezményes sci-fi és fantasy regények, Nagy dísznövénylexikon, Teleki Blanka életrajzi regénye, Tündérmese – Kreatívkönyv és Képes Biblia gyermekeknek e heti ajánlatunkban.


 A Metropolis Media Kiadó Magyarország vezető science-fiction kiadója, amely a népszerű Galaktika magazin megjelentetője is. A kiadó egyes sci-fi és fantasy könyvei most 20 lejes egységáron kaphatóak, így azokat a műfaj szerelmesei 40-70 %-os kedvezménnyel vásárolhatják meg! A szerzők között olyan nagy neveket találunk, mint Robert Silverberg, Frederik Pohl vagy Wolfgang Jeschke, de érdemes a fiatalabb nemzedék írói között is szemezgetni, mert bőséges a választék.

            Ugyancsak kedvezményes áron kapható a színes fotókkal illusztrált Nagy dísznövénylexikon. A dísznövényeknek megszámlálhatatlanul sok változata él környezetünkben. A növények közelsége ma is a harmonikus élet egyik alapfeltétele. A kertészkedés, a növények sikeres gondozása örömteli elfoglaltság, megnyugtató időtöltés. A jó érzékkel és helyes információk alapján kiválasztott növények otthonunk legragyogóbb díszei lehetnek. A választáshoz ismerni kell a növény igényeit és tulajdonságait, valamint kertünk és lakásunk részeinek adottságait. Az is fontos, hogy tisztában legyünk a növényápolás anyagaival és kellékeivel. Ez a kiadvány ebben kíván segítséget nyújtani az olvasóknak.

            A Móra Könyvkiadó gondozásában jelent meg Kertész Erzsébet Teleki Blankáról szóló ifjúsági regénye. Teleki Blanka a magyar nőnevelés egyik úttörője, a nők művelődési egyenjogúságának híve volt. Nagybánya közelében született erdélyi magyar arisztokrata család sarjaként. Nagynénje, Brunszvik Teréz, a magyar óvoda megalapítója mellett nőtt fel, s 1846-ban megnyitotta első magyar tanítási nyelvű leánynevelő intézetét Pesten. Lelkes híve volt az 1848-49-es szabadságharcnak, s mivel a forradalom leverése után segítséget nyújtott az üldözötteknek, a bécsi rendőrség elfogta, és börtönbe zárta. Négy év raboskodás után szabadult, de többé nem tért vissza a hazájába, idegen földön halt meg.

            Szintén a lányok kedvence lehet a Tündérmese – Kreatívkönyv, amelyben a különböző feladványok és játékok a klasszikus tündérmesék szereplőihez kapcsolódnak. A kiadványban 150 matrica, kihajtható oldalak és tündérmesés sablonok találhatók, valamint egy elkészíthető tiara és varázspálca is.

            Jelentős kedvezménnyel kapható továbbá a Képes Biblia gyermekeknek, amely a Ventus Libro Kiadónál látott napvilágot. A sajátos hangulatú illusztrációk és az elbeszélés stílusa segít a szülőknek abban, hogy gyermekeik már kiskorukban megismerjék a Bibliát, amelynek történetei ezer meg ezer szállal szövik át kultúránkat, s amelynek hatására formálódott nemzedékek gondolkodásmódja, valamint szokásaink és erkölcseink is.

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél – 2014. október 7.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

loan Hello! The loan is offered at an acceptable interest rate of 2%. Many banks have turned you down. (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

PREVITA LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek