Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Imaculat című filmet nevezi Románia Oscar-díjra a legjobb nemzetközi film kategóriában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Monica Stan és George Chiper-Lillemark Imaculat (Makulátlan) című filmjét javasolja Románia a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra - jelentette be hétfő este az Országos Filmközpont (CNC).


Az Imaculat a 18 éves Daria történetét meséli el, aki rehabilitációra kerül, hogy megszabaduljon a heroinfüggőségtől. A főbb szerepeket Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel és Cezar Grumăzescu játsszák, de feltűnik a filmben Rareş Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaş, Ionuţ Niculae, Florin Hriţcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă és Cristina Buburuz is. 

Az előválogatáson részt vett alkotások közül az Országos Filmközpont Igazgatótanácsa által kijelölt öttagú bizottság választotta ki a Romániát képviselő filmet. A testület tagja volt Dana Duma, Ionuţ Mareş, Irina Trocan, Cătălin Olaru és Cristina Corciovescu. Az előválogatón szerepelt még az Imaculat mellett a Metronom (rendező: Alexandru Belc), a Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie (Andrei Huţuleac), a Miracol (Bogdan George Apetri), a Crai Nou (Alina Grigore) és a R.M.N. (Cristian Mungiu) című film is.

Az Imaculat tavaly három díjjal tért haza a Velencei Filmfesztiválról. 

Az Amerikai Filmakadémia december 21-én teszi közzé az Oscar-jelölésre esélyes filmek szűkített listáját. A 95. Oscar-gálára 2023. március 12-én kerül sor Los Angelesben.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek