no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ballisztikus rakétát lőttek ki Mekkára

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A jemeni lázadók Burkan-1 ballisztikus rakétát lőttek ki Mekkára. A rakétát a várostól 65 kilométerre lelőtték.


Ballisztikus rakétát lőttek ki október 27-én, csütörtökön Mekkára, az iszlám legszentebb városára a jemeni húszi lázadók - jelentette a szaúd-arábiai állami hírügynökség pénteken.

A húszik egy közleményben elismerték, hogy egy Burkan-1 típusú ballisztikus rakétát lőttek ki Szaúd-Arábiára, de azt állították, hogy nem a szent helyeket vették célba, hanem a Dzsiddában lévő nemzetközi repülőteret, amely a legforgalmasabb a királyságban.

Lelőtték

A lázadók ellen Szaúd-Arábia vezetésével harcoló erők lelőtték a rakétát, amikor az 65 kilométerre volt a várostól. Kár nem esett, és a koalíció azonnal válaszcsapást mért arra a helyre, ahonnan a rakétát indították.

Nagy területet ellenőriznek

Mekkában több szentély is van, köztük a Nagy Mecset, ahol a Kába követ őrzik. A lázadók nagy területet tartanak ellenőrzés alatt Jemen északi részében, a szaúdi határ mentén, beleértve a fővárost, Szanaát is.

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek