k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

* A nagybányai katolikus Szent József plébánián január 21. és március 19. között lesz a nagykilenced. Városunk nagyon szép hagyománya a Szent József nagykilenced. Mindenkit buzdítunk, hogy családját Szent József imáinak és közbenjárásának ajánlja fel. A kilenced liturgikus programja: reggel 8 óra – román nyelvû szentmise, este 5 órakor – imaóra, 6 órakor – szentmise. Minden alkalommal más pap tart homíliát.


* A Nagybánya-Újvárosi Református Egyházközség templomából helyezték örök nyugalomra Sárközi István testvérünket, Brodács János testvérünket, akit 60 évesen kísértünk utolsó útjára és Fukx István testvérünket, akit 73 évesen szólított magához az Úr. Nyugodjanak békében!

* A nagybányai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség  csütörtökön 17 órakor és vasárnap reggel  10 órakor  istentiszteletre vár mindenkit. A vallásóra idõpontja szombat délelõtt 10.30 óra.

* A nagybányai katolikus Szentháromság plébániától helyezték örök nyugalomra Blaskó Erzsébet testvérünket, akit 89 évesen szólított magához az Úr, Heichmann Stela testvérünket, akit 77 évesen kísértünk utolsó útjára, Rais Mária  testvérünket, akit 74 évesen szólított magához az Úr és Stecz Ibolya asszonytestvérünket, akit 78 évesen szólított magához az Úr. Nyugodjanak békében!

* Ugyanitt kötött házasságot Steiner Edvin, Steiner Anton és Kása Ilona Ildikó fia és Kozsán Melinda Dóra, Kozsán Gabriel és Miskolczi Enikõ lánya.

* A Nagybánya-Óvárosi Református Egyházközségtõl helyezték örök nyugalomra Újvári Miklósné született Lászlo Mária asszonytestvérünket, akit 73 évesen szólított magához az Úr és  Kulcsár Andrásné született Bencze Magdolna testvérünket, akit 73 évesen kísértünk utolsó útjára. Nyugodjanak békében!

* Ugyanitt Donca Marcel és Donca Simona tartották keresztvíz alá Borkuti Sándor Zoltán és Mureºan Ileana Oana kisfiát, aki a keresztségben a Borkuti Eduárd nevet kapta.

* A Nagybánya-Óvárosi Református Egyházközségben, böjtfõ alkalmából, úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi istentiszteletre várnak mindenkit. Az elkövetkezõ héten, február 23. és 27. között evangelizációs hét lesz, amely során minden délután 17 órakor igét hirdet Bódis Miklós hátszegi református lelkipásztor.

* A veresvízi Krisztus Király plébánia programjai:

Lourdesi zarándoklat 2015. július 7-15. között, mely LOURDES, NEVERS, EINSIEDELN helységeket érintve eljut Monaco-ba és Marseille-be is. A zarándoklat lelki vezetõje Szmutku Róbert plébános. 9 nap/8 éjszakai szállással (8 reggeli, 4 vacsora): 700 €/fõ

Keretprogram:

1. nap. Indulás Nagybányáról a kora hajnali órákban. Utazás a tranzitszállásra.

2. nap. Varázslatos hegyek, tavak mellett haladva érkezünk a délutáni órákban Einsiedelnbe. A kegyhely a bencés rend gondozásában van, lenyûgözõ szépségû a bazilika, melyben tiszteletünket tesszük a Fekete Madonna kegyszobra elõtt. Szentmisét tartunk, majd keresztút. Szállásfoglalás.

3. nap. Folytatjuk utunkat Franciaország felé. Útközben megállunk Paray-le-Monialban, ahol ellátogatunk abba a kolostorkápolnába, melyben Alacoque Szent Margit nyugszik, s ahonnan elindult a Jézus Szíve-tisztelet. Szentmise. Továbbutazás, érkezés Neversbe az esti órákban. Vacsora.

4. nap. Szentmisét mutatunk be, a kápolnában Szent Bernadett romlatlan állapotban megmaradt testét láthatjuk. A kolostor kertjében Bernadett nyomdokain sétálunk és elmélkedünk. Utazás tovább Közép-Franciaországon keresztül a Pireneusok lábánál fekvõ kisvárosba, Lourdesba. Szállásfoglalás, 2 éjszakai szállás Lourdesban. Vacsora.

5. nap. Egész napos programok a kegyhelyen. Szentmisét tartunk, majd a Bernadett-ház, a szülõi ház és a börtön megtekintése. Peyramale plébános sírja, s láthatjuk azt a keresztelõkutat, melynél Bernadettet megkeresztelték. Délután szabad program, illetve részt veszünk a betegek körmenetén. Este vacsora, majd részt veszünk a gyertyás körmeneten.

6. nap. Szentmise után végigjárjuk a keresztutat, majd szabadidõ, s a déli órákban indulunk Marseille-be. Szállásfoglalás a városban vagy környékén.

7. nap. Marseille-ben megtekintjük a város legmagasabb pontján épült Notre-Dame de la Garde-bazilikát. A templom a tengerészek, az utazók és a motorkerékpárosok szentélye. Különlegessége a sok száz fogadalmi ajándék: elsõsorban hajó- és repülõmodellek, festmények. Délután Európa leggazdagabb miniállamába, Monacóba látogatunk. Láthatjuk a hercegi palotát, majd a katedrálist, a városházát, és az Igazságügyi palotát. Séta Monte Carlo-ban, ahol a világhírû Kaszinó mellett megcsodáljuk a Café de Paris és a Hotel de Paris épületét. Utazás a Ligur-tengerparti szálláshelyre. 

8. nap. Folytatjuk utunkat Lido di Jesolóba, az Adriai-tenger közkedvelt üdülõvárosába, szállásfoglalás. Délután szabad program, pihenés, vásárlási lehetõség. A városban számtalan étterem, pizzéria, üzlet várja a vendégeket. Este vacsora.

9. nap. Utazás hazáig, útközben megállunk Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a méltán híres és nagyméretû, finom fánkot. Érkezés Nagybányára a hajnali órákban.

Belépõdíjak: kb. 12 €/fõ.

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítás díját, mindenki egyénileg kösse meg, enélkül ne induljon útnak!

Az elhelyezés 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s középkategóriájú szállodákban történik.

Bunda Csilla Annamária


Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek