k rmdsz
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Elképesztő látvány - Az első európai víz alatti múzeumban

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Itt persze szigorúan kötelező a búvárfelszerelés, hiszen valamennyi szobor és installáció a víz alatt látható.


Az ázsiai országokban a víz alatt megtekinthető kiállításoknak már hagyománya van,  Európában erre még nem volt példa. A Kanári szigetek, Lanzarote szigeténél, a Museo Atlantico avagy a víz alatti múzeum elsőként nyitotta meg kapuit még márciusban, de mostanra sikerült igazán látványossá varázsolni azt.

A múzeumi projekt kivitelezése több mint három évig tartott,  ígyazonban sikerült vizuális párbeszédet létrehozni művészet és természet között. A múzeum egy 50 m2-es, homokos területen fekszik és pH-semleges anyag felhasználásával készült, ezzel is védve az óceán világát.

Jason deCaires Taylor szobrászművész, a karibi térségben alapított első víz alatti szoborpark magalkotója és az Atlantico tervezője a CNN-nek elmondta, ötlete arra épült, hogy a látogatók lehetőséget kapjanak  egy kapun keresztül belépni egy másik világba, megismerve a tengeri élővilágot, illetve azokat a fenyegetéseket, melyekkel szembe kell néznie.

A víz alatti szobrok többségéhez valós személyek álltak modellt és mindegyik installáció egy valós és globális problémára szeretné felhívni a figyelmet.

A legkiemelkedőbb közülük A Crossing the Rubicon vagy a The Portal: egy hibrid félig ember, félig állat teremtmény szobrát láthatjuk egy hatalmas tükörrel, mely az óceán mozgását mutatja. Említésre méltó még a szelfit készítő emberek vagy azok szobrai, akik a mobiltelefonukban elmélyedve nem vesznek tudomást az éghajlat változásairól.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

vgá 2017.01.27 15:16:32
mindenesetre nagyon érdekes


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek