no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Elkezdték a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezését Marosvásárhelyen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Marosvásárhelyi RMDSZ frakció kezdeményezésére, a polgármesteri hivatal elkezdte a valós kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezését.


Első körben azon utcák névtábláit cserélik ki, amelyeket magyar történelmi személyiségről neveztek el. A mai napon a Dózsa György, Kinizsi Pál utcát illetve a Mátyás király teret jelző táblákat helyezték ki kétnyelvű feliratozással - olvasható az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének Facebook-oldalán.

„Történelmi helyreigazítás történt a mai napon, hiszen a magyar történelmi személyiségekről elnevezett utcák, eddig románra fordított neveit, mától magyarul is olvasni lehet. Óriási előrelépés, a marosvásárhelyi magyar közösség régi igényeinek tesz eleget a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezése, amely egy hosszú folyamat eredményeként valósult meg. Köszönjük azon civil szervezeteknek, akik lelkükön viselték a valós kétnyelvűség megvalósulását. Tudjuk, hogy még sok a tennivaló e téren, de folytatjuk az elkezdett munkát”- idézik Peti András alpolgármestert.

A következő időszakban folytatódik a több mint ötszáz marosvásárhelyi utca kétnyelvű feliratozása - írják még. (transindex)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek