rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Elmenekült a kényelmetlen kérdések elől a kormányfő

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Faképnél hagyta kedd este az újságírókat a miniszterelnök, amikor kényelmetlen kérdéseket kezdtek feltenni az ország gazdasági helyzetéről. Victor Ponta maga hívott össze sajtótájékoztatót, amelyen a társadalombiztosítási (TB) járulék mérséklésének bevételcsökkentő hatásait ellensúlyozó intézkedéseket ismertette.


Mint ismert, a miniszterelnök csúnyán leszerepelt egy héttel ezelőtt az államfővel tartott találkozóján, mert nem tudott válaszolni Traian Băsescunak arra a kérdésére, hogy milyen intézkedésekkel pótolja a kormány a tb-járulék csökkentése nyomán keletkező költségvetési hiányt. Ezért kedd estére sajtótájékoztatót hívott össze, hogy kiköszörülje a csorbát.
Ponta emléztetett arra, hogy a tb-járulék öt százalékponttal történő csökkentése nyomán mintegy 5 milliárd lejes hiány keletkezik a 2015-ös költségvetésben. Ezt szerinte új munkahelyek teremtésével, az adócsalás visszaszorításával és a cégek tartozásainak behajtásával lehetne ellensúlyozni. 
A kormányfő azért számokat is említett. E szerint 70 ezer új munkahely létesítésével 1,3 milliárd lejjel gyarapodna a társadalombiztosítási költségvetés. További 1,25 milliárd lej folyna be az államkasszába az új befektetések nyomán az áfából, 4 milliárd lej plusz bevételt pedig a csődközeli cégek tartozásai tíz százalékának a behajtása eredményezne. 
Emellett 1,9 milliárd lejes többletvételre számít jövőre a kormány az adócsalás visszaszorításától. Sőt Victor Ponta szerint jótékony hatással lesz a költségvetésre a minimálbér újbóli megemelése és a jövőre várható gazdasági növekedés is. 
A miniszterelnök ismertette két éves mandátumának gazdasági mérlegét is, adatokkal illusztrálva hogy az ország a korábbi éveknél jobban teljesít. A sajtótájékoztató végén csupán néhány kérdésre válaszolt. Amikor az újságírók az autópályaépítésről, a Brassó-Comarnic sztráda körüli rendellenességekről faggatták, felállt, és elhagyta a termet. „Nem akarok senkivel sem polemizálni” – jelentette ki. (maszol)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek