k rmdsz
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Filmtettfeszt Nagybányán is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Erdélyi magyar filmszemle 2022. október 5-16. között, 19 településen – köztük Nagybányán, a Teleki Magyar Házban is .


A nagybányai vetítések programja:

2022. október 15., szombat, 18:00 óra

Külön falka
Magyar-szlovák filmdráma, 98 perc, 2021, 12+
Rendező: Kis Hajni

A tizenkét éves Niki nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.
Előzetes: https://youtu.be/b9EEK1zZSdw

2022. október 15., szombat, 20:00 óra

Eszkimó asszony fázik
Magyar filmdráma, 117 perc, 1984, 16+
Rendező: Xantus János

Mariról ez egykori szökött intézeti lányról – aki az állatkertben bujkál eszkimó mintás zokniban – nehéz elhinni, milyen erővel vonzza a bűvkörébe került férfiakat. Hozzámegy egy süketnéma gondozóhoz és boldogan él egy lakótelepen, mígnem találkozik Lacival, a neves zongoraművésszel. Mari énekesnő akar lenni, úgyhogy zenekart alapítanak, beveszik a süketnéma férjet is dobosnak. Laci saját karrierjét teljesen elfeledve segíti a lányt énekesnői ambíciói kiteljesítésében, csak arra nem számít, hogy Marit változatlanul erős szálak kötik férjéhez. És hogy hogyan lehet egy szerelmi háromszöget megnyugtatón kezelni, erre sajnos nincs recept...
Előzetes: https://youtu.be/-ENx0weqhhk

2022. október 16., vasárnap, 16:00 óra

A kuflik és az Akármi
„Ebből még bármi lehet!”
Magyar animációs film családi vígjáték, 74 perc, 2021
Rendező: Jurik Kristóf

Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keveredik, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben. A hét kufli megismerkedik a titokzatos Mamókával, az ormányos flömddel, Szamóca Anyókával, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, és a csavargó Vándorkaktusszal, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre. Megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogy néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!
Előzetes: https://youtu.be/_HE4NyCLf04

2022. október 16., vasárnap, 18:00 óra

Szerelmesfilm
„Tudod mi az, amikor az ember azt szeretné, hogy legalább egy másik ember bőrét érezze?”
- Halász Judit kedvenc filmje -
Magyar filmdráma, 123 perc, 1970, 12+
Rendező: Szabó István

Jancsi Franciaországba utazik, hogy találkozzon élete nagy szerelmével, Katával, aki már 10 éve külföldön él. Hosszú utazása alatt emlékeiben felidézi kapcsolatuk történetét, és megrohanják újraéledő érzései. Elképzeli a mostani Katát, akit már tíz éve nem látott, a rég várt találkozást. Ám a valóság nem követi a képzeletet. Csodálatos napokat töltenek együtt, de az elmúlt évtized mély szakadékot épített közéjük.
Előzetes: https://youtu.be/u6027fmFFyM

Kultikus klasszikusokkal és népszerű gyerekfilmekkel, díjazott magyar kisjáték- és animációs filmekkel, erdélyi és magyarországi dokumentumfilmekkel, valamint az előző egy év legjobb magyar játékfilmjeivel tér vissza az erdélyi vetítővásznakra a Filmtettfeszt, az Erdélyi Magyar Filmszemle 22. kiadása.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek