k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hétfő estétől lehet közlekedni a Tordát Szászsebessel összekötő új autópálya-szakaszon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Csaknem 30 kilométer hosszú új autópálya-szakaszt nyitottak meg a forgalom előtt hétfőn este a román hatóságok, az út Tordát Nagyenyeddel köti össze.


Az új, mintegy 30 kilométeres szakasz az észak-erdélyi és a dél-erdélyi autópályát összekötő Torda és Szászsebes közötti mintegy 70 kilométeres autópálya része. Az MTI tájékoztatása szerint a munkálatok négy évvel ezelőtt kezdődtek, és egyelőre kevesebb, mint a fele épült meg.

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) közleménye szerint hétfőn 19 óra tíz perckor a Torda-Szászsebes autópálya 3-ik és 4-ik szakaszát adták át a forgalomnak, az első két szakasz egyelőre mintegy 50 százalékban készült el.

Ennek ellenére a mintegy 30 kilométeres szakaszra a fel- és a lehajtás lehetőségét megoldották, így átadhatták a forgalomnak.

Ez a szakasz Szászsebest, Gyulafehérvárt, Tövist, Nagyenyedet és Tordát köti majd össze. Az észak-erdélyi autópályából egyelőre a Kolozsvár kikerülésére alkalmas, Gyalu és Torda közötti szakasz épült meg. Az európai uniós pénzekből finanszírozott, Nagyszeben és Nagylak között haladó dél-erdélyi autópálya már szinte teljes egészében elkészült, Lugos és Déva között hiányzik egy rész. A Torda és Szászsebes közötti autópályát a román hatóságok utólag engedélyeztették Brüsszellel, hogy azt is uniós pénzekből építsék meg, ugyanis összeköttetést teremt az Erdélyt majd átszelő két autópálya között. A 30 kilométer út a román autópálya-kezelő társaság közlése szerint összesen 890 millió lejbe került.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek