k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hungarikum-est

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Immár harmadszorra is megrendezték Nagybányán a Szent István Napok mondhatni záró rendezvényeként a Szent István-estet, vagy ahogy a köztudatban elterjedt, a Szent István-bált.


A rendezvény fõszervezõje az RMDSz Új fejezet-csoportja volt. A rendezvényt támogatta továbbá mint társszervezõ a Nagybányai Szentháromság Plébánia, fõvédnöke pedig a Máramaros Megyei Magyar Vállalkozók Szövetsége volt.

Alapos megfontolás után idén már az úgynevezett Schönherr-házban nemrég megnyílt elegáns vendéglõben került megrendezésre az oly sokak által megkedvelt rendezvény. Ez alkalommal sokkal többen (körülbelül százan) vettek részt az esten.

A rendezvényen megjelent vendégeket Bodor Melinda, a MAVASz elnöke, valamint Pintér Zsolt, az Új Fejezet csoport részéről köszöntötte. Ezt követõen Ft. Román János római katolikus esperes-lelkipásztor üdvözölte a résztvevõket. Az étkezés elõtt az asztali áldást és az imát Nt. Varga Károly nyugalmazott református esperes-lelkipásztor mondta el.

A vendégek szórakoztatására a szervezõk meghívták a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színtársulat négy színmûvészét (két hölgyet és két férfit), akik gyönyörû magyar dalokat adtak elõ szólóban, majd végül a két színész egy nagyon hangulatos jelenetett mutatott be.

Az ételek és italok kitûnõek voltak. Röviditalt, bort, sört korlátlan mennyiségben lehetett fogyasztani, ennek dacára senkinek sem ártott meg az evés-ivás.

A jó hangulatot csak fokozta, hogy a rendezvényen szinte mindenki ismert mindenkit. Sajnos a város magyar vezetõsége nem tudott jelen lenni, mert tudomásom szerint hivatalos testvérvárosi látogatáson kellett részt venniük Hódmezõvásárhelyen.

Már vacsorázás közben elkezdõdött a tánc, csakis békebeli magyar zeneszámokra. Hogy mennyire jól érezte magát a társaság az abból is kitûnt, hogy egyesek csak éjfél után távoztak, de olyanok is akadtak, akik csak hajnali 3 óra után tértek haza.

Reméljük, ha Isten is úgy akarja, alkalmunk lesz a következõ években is részt venni ilyen rendezvényeken.

Horváth Attila nyugalmazott jogász

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek