k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Követhető a részleges napfogyatkozás a nagybányai Planetáriumban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nagybányai Csillagászati ​​Komplexum június 21-én, vasárnap, reggel 8.00 és 9.00 között, a Romániában részleges napfogyatkozásként látható gyűrűs napfogyatkozás alkalmával, meghívja a csillagászati ​​megfigyelések iránt érdeklődőket.


A gyűrűs napfogyatkozások akkor fordulnak elő, amikor a Hold távolabb van a Földtől, kisebb az égbolton, és a holdkorong nem takarja el teljesen a Napot (mint az összes napfogyatkozás esetében), hanem egy fényes napenergia-gyűrű látható.

A következő gyűrűs napfogyatkozás már csak egy év múlva lesz újra, így a jövő heti részleges napfogyatkozás ideális lehetőséget kínál az amatőr csillagászok és szakemberek számára, hogy élvezhessék a Nap és a Hold találkozásának látványát. A részleges napfogyatkozás Dél- és Kelet-Európában, Ázsia nagy részén, Ausztrália északi részén, a Csendes-óceánon és az Indiai-óceánon lesz majd tekinthető. 

Romániában a gyűrűs napfogyatkozást részleges napfogyatkozásként fogják megfigyelni. Mégis, tekintettel a jelenség csillagászati ritkaságára, a nagybányai Planetárium szeretettel vár mindenkit a George Coșbuc utca 16. címen, mivel itt lehetőség nyílik arra, hogy a szükséges tudományos műszerekkel együtt legyen látható a napfogyatkozás.

Mihály Kriszta – Nagybánya.ro (Forrás: ziarmm.ro)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek