k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Látványos lett a Székely Vágta, s talán izgalmasabb is, mint eddig bármikor

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Farkaslaka lovasa, Tamás Csaba nyerte Fiber nevű lován a 2018-as Székely Vágtát, melyet szombaton és vasárnap a háromszéki Óriáspince-tetőn szerveztek meg immár nyolcadik alkalommal.


A döntő futamban az újoncként résztvevő farkaslaki versenyzőnek a szintén újonc maksai Papp Alpárt, a tavalyi győztes kézdivásárhelyi Berde Lórándot, a 2014-ben és 2016-ban első lemhényi Zsigmond Jánost sikerült megelőznie. Papp Alpár az Ecsed R. Randi, Berde Lóránd az Anci, Zsigmond János a Timpex Amata nevű lovon versenyzett.

A Nemzeti Vágta székelyföldi előfutamának számító Székely Vágtán minden korábbinál kiélezettebb volt a verseny. Amint a vágta honlapján a szervezők közölték: a nézők többsége eldönteni sem tudta, hogy végül ki ért célba elsőként, ugyanis az utolsó ötven méteren a négy ló egymás mellett vágtatott. A végeredményt a versenybírák állapították meg.

A Székely Vágta idei versenyén 15 székelyföldi település lovasa mérette meg magát.

A szervezők idén nyolc lovas részvételével szervezték meg a Góbé Futamnak elnevezett versenyt a nem igazolt eredetű lovak és lovasaik számára. A Nemzeti Vágta szabályzata szerint ugyanis angol telivérrel nem lehet benevezni a versenyre. Az pedig, hogy egy ló nem angol telivér, csak az eredetére vonatkozó iratokkal igazolható. A Góbé futamot idén Fazakas János Alpár, Kovászna versenyzője nyerte Boszporuszi Naptűz nevű lovával.

A Sepsiszentgyörgytől mintegy 16 kilométerre fekvő Óriáspince-tetőn érdeklődők ezrei nézték meg a Székely Vágta szombati és vasárnapi futamait és kísérőrendezvényeit, melyek között díjugratás, lovasíjászat és ügyességi verseny is szerepelt.

A vasárnap esti eredményhirdetés Pál Attila színművész és vendégei operettestjével, majd lovasszínházi előadással zárult. Tatay Sándor: Kinizsi Pál című regényének feldolgozását az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület mutatta be.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek