no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Meglepő felmérés: ekkora most a pártok támogatottsága

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A 2016-os parlamenti választások óta először szorongatja meg az ellenzék a kormányzó Szociáldemokrata Pártot (PSD) a felmérésekben.


A Sociopol közvélemény-kutatásának hétvégén közzétett adatai szerint a PSD támogatottsága jelenleg 34 százalékos a biztos szavazók körében. A második helyen álló Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatottsága egy százalékponttal kisebb, 33 százalékos.

Izmosodott a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is. Az ellenzéki pártra 12 százalék szavazna, ha most vasárnap lennének a választások. A kisebbik kormányzó párt, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) és az RMDSZ-nek a támogatottsága egyaránt 5 százalékos. A Népi Mozgalom Párt (PMP) szavazótábora mindössze 3 százalékos.

Óriásit zuhant a PSD elnökének, Liviu Dragneának a népszerűsége is, a választások utáni 40 százalékról 9 százalékra. A politikus bizalmi indexe még a Traian Băsescu volt államfőjénél és Victor Ponta volt kományfőjénél is kisebb.

A Sociopol felmérése február 27. és március 5. között készült 1000 fő telefonos megkérdezésével. A hibaküszöb 3,2 százalékos.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek