no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Miért áll zárt kapukkal a nagybányai repülőtér?

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Két éve, hogy a nagybányai repülőtér zárva van. Majdnem 80 millió lejt fektettek be a repülőtér fejlesztésére, azonban egyetlen repülő sem közlekedik mind a mai napig.


A megyei hatóságok többször is azt hangoztatták, hogy hamarosan újra fogják indítani a légi forgalmat, de ez mostanáig nem történt meg. A repülőtér képviselői egy kormányhatározat hiányával okolják a helyzetet, amelynek meghozatala két éve késik.

Az utolsó repülő két éve, 2015. november 15-én szállt fel a nagybányai repülőtérről. December 22-én a működést megszüntették és rá egy hétre megkezdődtek a felújítási munkálatok. A projekt pontosan 76 millió lejt ért, és 5 hónap alatt be kellett volna fejezni. A munkálatok abból álltak, hogy meghosszabbítsák a leszálló- és felszálló pályát még 360 méterrel és megszélesítsék 30 méterről 45 méterre. Ehhez szükséges volt egy híd építésére, valamint három hektárnyi erdő kiirtására.

Annak ellenére, hogy a munkálatok befejeződtek, a problémák nem tűntek el. Ahhoz, hogy a területet bekerítsék arra is szükség volt, hogy egy 13 ezer négyzetméternyi állami területet megyei területté nyilvánítsanak. Ez a határozat az, ami a mai napig megakadályozza a repülőtér működését.

A jelenlegi helyzet a lakosokat és az utazási irodákat érinti a legjobban, mivel a legközelebbi repülőterek Szatmárnémetiben és Kolozsváron vannak.

Az összes pénzből eddig csak 18 millió lejt használtak, amivel az építésztársaságot fizették ki. A többi pénzt a Máramarosi Megyei Tanács fogja biztosítani, hogy majd a befektetés 85 százalékát európai támogatásokból fedezzék.

A hatóságok már kerülik azt, hogy leszögezzenek vagy kijelentsenek egy biztos dátumot, amikor is a repülőteret újra meg fogják nyitni.

Mihály Kriszta - Nagybánya.ro (Forrás: digi24.ro) 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek