rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nem engedik be az ukrán bányamentőket a donyecki szakadárok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kelet-Ukrajnában 73 bányász rekedt a föld alatt sújtólégrobbanás miatt.


Az egyoldalúan kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” helyi hatóságai nem engedik be az ukrán mentőalakulatokat a Zaszjagyko bányába, ahol szerda hajnalban robbanás történt – közölte Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök Kijevben.

A szakadár terület hatóságainak információi szerint 73 bányász rekedt a föld alatt, egy ember életét vesztette. Tizennégy kimenekített bányászt súlyos égési sérülésekkel ápolnak. A robbanás idején 230-an tartózokodtak a tárnákban, 157 ember ki tudott menekülni.

Petro Porosenko ukrán elnök követelte, hogy engedjék dolgozni az ukrán mentőket. Az államfő sajtótitkára közölte: miután pontos információk állnak rendelkezésre a halálos áldozatokról, nemzeti gyászt jelentenek be, a zászlókat pedig félárbocra engedik.

Denisz Pusilin, a „Donyecki Népköztársaság” parlamentjének alelnöke azt mondta, nincs szükségük segítségre, ha lenne, akkor Oroszországhoz vagy a szintén szakadár „Luhanszki Népköztársasághoz” fordulnának.


hir24.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek