k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2016 Balázs Csaba és Lapsánszki Edith jelöltek programjából

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Balázs Csaba és Lapsánszki Edith helyi önkormányzati jelöltek programjából:


Balázs Csaba helyi önkormányzati jelölt programjából:

Ifjúság

A fiatalok számára nem csak megfelelõ tanulási lehetõségeket, hanem a minõségi szabadidõs tevékenységek folytatásához elengedhetetlen feltételeket is kell teremteni, magyar szórakozóhelyek és összejövetelek létesítésével, illetve szervezésével. Több, magyar közösséget célzó programot kell szervezni, amelyek megerõsítik a magyar fiatal generáció közösségi összetartozását. Ezeket a programokat nem csak helyi önkormányzati alapokból lehet támogatni, de országos és Európai Uniós forrásokat is meg lehet pályázni.

Itthonmaradás

A fiatalok munkahely- és otthonteremtési támogatása:

Minden családban vannak gyermekek, fiatalok, akik külföldön tanulnak vagy dolgoznak a jobb jövõ reményében. Meg kell találni azokat az eszközöket, amelyekkel ezeket a fiatalokat haza hozzuk. Új munkahelyek teremtésével fiataljaink itthonmaradásának a lehetõségét teremtjük meg. A fiatal generáció nyugodt szívvel és lélekkel vállalja a családalapítást, a magyar közösség gyarapítását.

Sport

Amennyire fontos a tanulás, ugyanannyira fontos a mozgás és a sport is. Friss lélekkel, friss erõvel, sokkal jobb eredményt lehet elérni az élet minden területén. A mozgás és a sport a fiatalság egyik mozgatórugója, ösztönzõ tevékenysége. A sporttevékenységek segítséget nyújthatnak abban, hogy nagybányai magyar fiataljaink igazi csapatokba, életre szóló barátságokba kovácsolódjanak össze.

 

Lapsánszki Edith helyi önkormányzati jelölt programjából:

Magyar nyelvû oktatás Nagybányán

* A nagybányai kétpólusú magyar nyelvû oktatás folytonosságának a megõrzése, az óvárosi Németh László Elméleti Líceum és az újvárosi Nicolae Iorga Általános Iskola magyar tagozatának fenntartása, támogatása.

* A meglévõ magyar óvodacsoportok megtartása, esetleg bõvítése, igény szerint.

* Magyar nyelvû bölcsöde létrehozása a városban.

* Együttmûködés a helyi magyar oktatással foglalkozó civil szervezetekkel.

* Az anyanyelvi oktatás fontosságának és az eredmények kommunikációja a magyar közösségen belül, nyitás a vegyes családok felé.

Egyházak támogatása

* A nagybányai történelmi magyar egyházak képviselete a tanácsban, erkölcsi és anyagi támogatások elnyerése.

* A  történelmi  egyházi temetõk önállóságának megtartása, a temetõk önkormányzati támogatása.

* Az egyházaknál mûködõ különbözõ csoportok, civil szervezetek és az önkormányzat közös karitatív programok megszervezése, lebonyolítása.

 

Az önkormányzati jelenlét mellett a fiatalítást is kulcsfontosságúnak tekintjük: 2016-ban a jelöltek egyharmada új, ugyanakkor kétszer több fiatal és kétszer több nõ erõsíti majd az RMDSZ képviseletét, mint korábban. Városaink, községeink és falvaink folyamatos fejlõdését biztosították azok az önkormányzati képviselõk és alpolgármesterek, akik több vezetõi mandátummal a hátuk mögött jelentõs szakmai és közigazgatási tapasztalatra tettek szert. Munkájukat sokszorosan értékesnek tartjuk.

Azonban az önkormányzatiság jövõjét illetõen nem mellékes az sem, hogy a fiatalok az önkormányzati szakmát, köztisztviselõi tevékenységet mennyire tekintik valós karrierlehetõségnek. Vonzóvá kell tenni számukra ezt a foglalkozást. Csupán így biztosítható a folyamatos megújulás, és az, hogy ezen a pályán is döntõ szempont lesz a szakmaiság.

Az RMDSZ az egyetlen országos szervezet, amely nemcsak a romániai magyarság politikai és közképviseletét látja el, hanem közösségszervezõi szerepet is betölt: egyezteti és ösztönzi a társadalmi szervezõdés különbözõ formáit. Az erõs önkormányzati jelenlét tehát nem csak politikai érdek, de közösségünk érdeke is.

Június 5-én SZAVAZZON az RMDSZ jelöltjeire!

A szavazócédulán keresse jelöltjeinket az 5. helyen.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek