no
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Orbán Viktor: A keresztény kultúra megvédésének ügyében nincs kompromisszum

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből; írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér „a támadó nyelvezetért”, de fenntartja politikai álláspontját – értesült a Reuters. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a kormányfő levelére úgy reagált: sem a magyar kormány, sem a Fidesz nem köt kompromisszumot a migráció ügyében, illetve Európa és az európai keresztény kultúra megvédésének kérdésében, ezekhez mindenáron ragaszkodik.


A keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el

A többi témáról lehet beszélgetni

Orbán Viktor felkérte a flamand kereszténydemokraták vezetőjét, Wouter Beke-t, hogy vizsgálja felül a Fidesz kizárására vonatkozó javaslatát

Ésszerű kompromisszumokra hajlandó minden kérdésben a magyar kormány, kivéve a migráció megállítását, valamint a határok és az európai keresztény kultúra megvédését

Az Európai Néppárt jövő heti politikai közgyűlésén lesz a szavazás

A Fidesz vezetői az utóbbi napokban többször határozottan leszögezték, hogy alapvető politikai kérdésekben a Néppárttal kialakult vita során nem tesznek engedményt. Legutóbbi, a Magyar Rádiónak adott interjújábanOrbán Viktor arról beszélt:

a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, „minden másról lehet beszélgetni”.

A Reuters által csütörtökön megszerzett egyik levélben

Orbán Viktor felkérte a flamand kereszténydemokraták vezetőjét, Wouter Beke-t, hogy vizsgálja felül a Fidesz kizárására vonatkozó javaslatát.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI megkeresésére megerősítette a levelek hitelességét, és a Reuters azon értesülését is, hogy hasonló tartalmú leveleket küldtek el valamennyi néppárti tagpártnak, amelyek csatlakoztak a Fidesz kizárására irányuló kezdeményezéshez.

Kovács Zoltán is reagált a miniszterelnök levelére

Sem a magyar kormány, sem a Fidesz nem köt kompromisszumot a migráció ügyében, illetve Európa és az európai keresztény kultúra megvédésének kérdésében, ezekhez mindenáron ragaszkodik – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

Kovács Zoltán a miniszterelnök által írt levélre reagált, amelyet Orbán Viktor azon pártok vezetőinek küldött, amelyek a Fidesz kizárását kezdeményezték az Európai Néppártból (EPP).

Az államtitkár kijelentette,

amíg van esély arra, hogy az EPP-ben megállítsák a migráció támogatására irányuló folyamatot és megváltoztassák a politikusok hozzáállását, addig „mi mindent megteszünk a magunk részéről”. Ésszerű kompromisszumokra hajlandók minden kérdésben, kivéve a migráció megállítását, valamint a határok és az európai keresztény kultúra megvédését

– fűzte hozzá.

A flamand kereszténydemokrata pártelnök elfogadja a bocsánatkérést, de továbbra is a Fidesz kizárásának pártján van

Elfogadta Orbán Viktor kormányfő bocsánatkérését csütörtökön a flamand kereszténydemokraták (CD&V) elnöke, azonban közölte, pártja továbbra is támogatja a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP).

Wouter Beke arról számolt be, hogy elfogadja Orbán Viktor bocsánatkérését a bántó nyelvezet miatt, de az ügy nem arról szól, hogy ő sértve érzi-e magát, hanem az alapvető európai értékek, például a sajtószabadság és a hatalmi ágak elválasztásának tiszteletéről, illetve a jobb együttműködésről a külső határok védelmében, s ebben nem lát semmilyen változást.

„A CD&V nem változtat az álláspontján, miszerint a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban” – írta a Twitteren.

Tíz országból tizenhárom EPP-tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását a kormányzat legújabb plakátkampánya és szerintük „jogállamiságot veszélyeztető lépései” miatt. Erről a konzervatív európai pártcsalád politikai közgyűlésén szavaznak a résztvevők jövő héten.

(magyarnemzet.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek