rmdsz 1
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Petelei Klára - DESCRIPTIO TRANSYLVANIAE

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egyedülálló Erdély-térkép gyûjtemény egy könyvben! Könyvbemutató és kiállítás lesz május 13-án, szerdán 18 órától a Teleki Magyar Házban - a szerkesztõ Petelei Klára, valamint Gróf László térképtörténész és Feiszt György történész-levéltáros megtisztelõ jelenlétében és közremûködésével!


A vaskos kötet több szempontból is egyedi. Megjeleníti ugyanis az összes térképet abból az idõszakból, amely az elsõ, Erdélyt önálló régióként megjelenítõ, 1532-ben Bázelben kiadott Johannes Honterus „Chorographia Transylvaniae Sybenbürgen” címû térképével kezdõdik, és Franz Fried 1848-ban Bécsben megjelent, „Carte de la Transilvanie” feliratú térkép-lapjával ér véget. A térképek pedig nemcsak történelmi források, hanem páratlan mûvészi alkotások is, amelyeket ezúttal könyv-formában, de egy mindössze egy napos kiállítás keretében is Nagybányára érkezik!

A kereskedelmi forgalomban 200 lej fölötti áron beszerezhetõ kötet ára MOST mindössze 150 lej lesz! 

A kötet korlátozott példányszámban (15-20 db.) kerül Nagybányára! Akik biztosan szeretnék magukénak tudni a kötetet, a teljes összeg (150 lej) befizetése mellett a Teleki Magyar Házban jegyezhetik elõ a kiadványt!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek