k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

RMDSZ FELHÍVÁS

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az idei parlamenti választásokra készülve, a Nagybánya-területi és a Történelmi Máramaros-területi Szervezetek a következõ felhívást teszik közzé:


A két RMDSZ Szervezet várja mindazok jelentkezését, akik szeretnék magukat a 2016. december 11-i parlamenti választásokon jelöltetni.

A jelölési kritériumok az SZKT szabályzat értelmében a következõk:

1. Képviselõjelölt vagy szenátorjelölt lehet az a személy, aki legalább egy éve aktív tagja az RMDSZ-nek, és a tisztségre az illetõ megye területén mûködõ valamely helyi szervezet jelöli.

2. Egyéni jelentkezés is lehetséges, amennyiben a jelölt meghatározott számú támogató aláírást tartalmazó jegyzéket mellékel a pályázatához. Ebben az esetben, a támogató aláírások száma nem lehet nagyobb, mint a megyében/területen élõ, szavazati joggal rendelkezõ magyarok 1%-a.

3. Vállalja az RMDSZ politikai programját;

4. Vállalja az RMDSZ választási programját;

5. 1989 elõtt és után nem mûködött együtt a hírszerzõ szolgálatokkal;

6. A jelölt vállalása, hogy megválasztása esetén az RMDSZ-mandátumából eredõ, megyei szervezet által meghatározott pénzügyi kötelezettségeinek eleget tesz;

7. Ugyanaz a személy nem indulhat képviselõ- és szenátorjelöltként is.

8. Azok a személyek, akik más szervezet jelöltjeként az RMDSZ ellen indultak a helyhatósági, parlamenti, illetve európai parlamenti választásokon, 4 évig nem jelölhetõk és nem választhatók. Indokolt esetben, a romániai magyar közösség érdekeit figyelembe véve, a SZE felmentést adhat ezen bekezdés elõírása alól.

9. Román nyelv megfelelõ ismerete

10. A jelöltek felsõfokú végzettséggel kell rendelkezzenek, és megfelelõ szinten kell beszéljenek legalább egy nemzetközileg használt idegen nyelvet.

A jelölési pályázat leadásához szükséges formanyomtatványokat beszerezhetik a nagybányai és a máramarosszigeti RMDSZ irodában. 

A jelöléseket Máramarosszigeten 2016. szeptember 1., d.u. 15-ig tehetik le a máramarosszigeti RMDSZ irodában.

Nagybánya-területen a jelöléseket a nagybányai RMDSZ-székházba várják szeptember 9. d.u. 16 óráig.

Szeretettel várunk minden érdeklõdõt naponta 9.00-16.00 óra között!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek