rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Rövidesen újra mehet gáz Magyarországról Ukrajnába

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A rendszerirányító már vizsgálja, indokolt-e még a gázexport szüneteltetése - írja a Napi Gazdaság. Az FGSZ szeptember végén, a téli ellátásbiztonság növelésére hivatkozva szakította meg az Ukrajnába irányuló magyar szállítást.


A lappal az FGSZ Földgázszállító Zrt.-nél azt közölték: vizsgálják, hogy "az Ukrajnába irányuló földgázszállítás határozatlan időre való megszakítását kiváltó okok fennállnak-e még", és amennyiben a külső körülmények tartós megváltozása lehetővé teszi a szállításokat, akkor megteszik a szükséges intézkedéseket.

Az FGSZ szeptember 25-én, a téli ellátásbiztonság növelésére hivatkozva szakította meg az Ukrajnába irányuló magyar gázszállítást. Akkor a cég azt közölte: a beregdaróci csomópont kapcsolását úgy alakították át, hogy az ahhoz kapcsolódó valamennyi távvezeték az ország belseje felé történő szállításra legyen alkalmas.

Azóta befejeződött itthon a gáztárolók töltése, és az enyhe időjárás miatt az Ukrajna felől Magyarországra tartó vezeték kihasználtsága is elmarad a maximálistól - írta a Napi Gazdaság. A lap szerint december eleje óta csak napi 10-16 millió köbméter fűtőanyag érkezett orosz irányból a beregdaróci csatlakozási ponton keresztül, míg ősszel napi több mint 20 millió köbméter.

Emellett a Magyar Földgáztároló Zrt. adatai szerint november 27. óta nem érkezik gáz a tárolókba, az elmúlt időszakban már csak kitárolás történt, vagyis ez biztosan nem indokolja már a korlátozás fenntartását az ukrán irányú gázexportra - teszi hozzá a lap.

A Magyarországról Ukrajnába irányuló szállítások tavaly márciusban indultak, és éves szinten 6,1 milliárd köbméter fűtőanyag lenne szállítható kelet felé, ám a kereskedők eddig csupán kevesebb mint 2 milliárd köbmétert exportáltak a vezetéken.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek