rmdsz 1
2024. május 08., szerda Mihály napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Sátortábort építettek a migránsoknak Temes megyében

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Sátortábort építettek a hatóságok a Romániába érkező migránsoknak a Temes megyei Kunszőlős (Lunga) falu határában - közölte vasárnap a Digi 24 hírtelevízió.


A Nagykomlós (Comlosu Mare) községhez tartozó Kunszőlős a román-szerb államhatár szomszédságában fekszik, mintegy húsz kilométerre a magyar-román-szerb hármashatártól. A hírtelevízió által bemutatott képsorokon mintegy ötven kék színű katonai sátor látható, amelyeket a csendőrség és a határrendészet egységei őriznek. A hírtelevízió kommentárja szerint a sátortábor felépítésével a hatóságok arra az esetre készülnek, ha a bevándorlók Románia felé próbálnák megkerülni a kerítéssel védett magyar-szerb határt. A televízió tudósítója megállapította, hogy az ország megerősítette határai védelmét a térségben.

A televízió helyi lakosoktól arról értesült, hogy a román határőrség az elmúlt napokban több határsértőt is elfogott, akik között menekültek is vannak. Valamennyiüket visszaküldték Szerbiába. Hivatalosan a hatóságok sem a sátortábor építését, sem a határsértőkről szóló értesüléseket nem erősítették meg.

A belügyminisztérium szombaton azt közölte, hogy Temes megyében egy gyakorlat keretében ellenőrzik a hatóságok műveleti válaszadási képességét, tekintettel a szomszédos országokban tapasztalt bevándorlási hullámra.

A Digi 24 hírtelevízió által megszólaltatott Miroslav Tascu Stavre, a nemzetközi kapcsolatok szakértője nem tartotta szerencsésnek, hogy folytatódnak a diplomáciai pengeváltások Románia és Magyarország között. Hozzátette, ha Romániába is eljutnak a Nyugat-Európába tartó bevándorlók, ők csak Magyarországon át távozhatnak az országból. Ehhez pedig a román és a magyar hatóságok közötti együttműködésre lenne szükség.

Már tudják, hol lesz a második tábor

A belügyminisztérium vasárnap elemezte a térség biztonságpolitkai helyzetét, és a szombaton kezdődött gyakorlat eredményeit. A tárca vasárnapi közleménye szerint a Temes megyei Alsósztamora  és Temesmóra térségében még egy sátortábor épül. A hármashatártól mintegy száz kilométerre délkeletre fekvő Temesmóránál lépi át a román-szerb államhatárt a Temesvárt Belgráddal összekötő E70-es európai út. 

A minisztérium közlése szerint a táborokban ellenőrzik a külföldiek átvizsgálásának, regisztrálásának, azonosításának, ujjlenyomatvételnek és egyéb sajátos eljárásoknak a képességét. Ezzel párhuzamosan a határőrség, a csendőrség és a rendőrség, valamint a bevándorlásügyi állami szervek képviselői más sajátos feladatokat is végeznek, hogy átfogó választ adhassanak a jelenlegi kihívásokra. 

"Ha Romániára nem is nehezedik jelenleg migrációs nyomás, ezekre a műveletekre szükség van, hogy ellenőrizzük a reakcióképességünket a térségben" - idézte a közlemény a miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő Gabriel Oprea belügyminisztert.


maszol.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Zazar-parti szellem 2015.09.21 11:08:17
Őszinte részvétem a bánságiaknak, ahol az első táborok nyílnak majd! Külön takarító-kommandókra lesz majd szükség a sok lom (eldobált ruhák, cipők és egyéb használati tárgyak, elpocsékolt élelmiszerek) eltakarításához, valamint a töméntelen szutyok fölpucolásához, amit majd ezek a páriák hagynak majd maguk után! Hát, NEM LESZ EGY FÁKLYÁSMENET, AZ HÉTSZENTSÉG! Csak tájékoztatásul: a magyar állam fejenként több, mint 4000 forintot költ a napi ellátásukra, az összeg pedig, amennyit a 'vonulásuk' által okozott forgalmi dugók miatti kár jelent : NAPI 1 MILLIÁRD FORINT!


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek