rmdsz 1
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Több mint 230 ezer személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Keddig 235 239 ezer személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával - közölte kedden Dr. Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.


Eddig 233 239 személy kapta meg az oltás első dózisát, 1951-en vannak azok, akik már a másodikon is túl vannak - részletezte az orvos. Hozzátette: összesen 809 esetben regisztráltak kisebb mellékhatásokat, egyetlen súlyos eset sem fordult elő.

Az ezredes elmondta: ahogy mind nagyobb mennyiségű oltóanyag érkezik az országba, úgy mind több oltóközpontot nyitnak meg.

A CNCAV elnöke szerint 268 882 dózis vakcina van raktáron, ezeket a programálásnak megfelelően osztják szét az oltóközpontok között. Számítása szerint az oltás első szakaszában oltásra jogosultak közül több mint 196 ezren (nagyjából 75 százalékuk) megkapta a védőoltást.

Közel 300 oltási központ nyílt

299 oltási központban folyik az immunizálás az oltási kampány második szakaszában, ez összesen 487 oltási pontot jelent - fogalmazott a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője. Hozzátette: január 15-e után 340 573 személyt programáltak be oltásra, ennek 16 százalékát telefonon, 12 százalékát a családorvosok révén, 44 százaléka egyénileg vagy hozzátartozóján keresztül kért időpontot, a jelentkezők 28 százalékának a programálásáról a munkáltató gondoskodott. 

Valeriu Gheorghiţă szerint az oltáskampányban való programálást szolgáló számítógépes platform más feladatok ellátásra is alkalmazható a jövőben. Az ezredes szerint, ha lejár a koronavírus elleni kampány, más oltásokkal kapcsolatos nyilvántartásra is fel lehetne használni a platformot. Az orvos elismerte: voltak fennakadások a platform működésében, de megjegyezte: ilyenek máshol is, többek között Németországban is előfordultak. 

(maszol.ro, agerpres)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek