rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Új járatokat indított Kolozsvárról a Wizz Air

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Új járatokat indított a kolozsvári nemzetközi repülőtérről a Wizz Air fapados légitársaság a hétvégén: Bukarestbe, az angliai Doncasterbe, a dániai Billundba és a spanyolországi Alicantéba.


A magyar tőkéjű légitársaság ugyanakkor nemcsak járatai számát növelte, hanem a Kolozsváron állomásoztatott gépparkját is bővítette egy új Airbus A320-as típusú repülőgéppel – ez tette lehetővé az új járatok indítását. Ez újabb 98 millió eurós beruházás a vállalat részéről. Ezzel a légitársaság kolozsvári alkalmazottainak száma 179-re nő, a beszállítókat is beleszámítva országszerte 3300 munkahelyet biztosítanak tevékenységükkel.

„Örülünk, hogy kibővítettük kolozsvári légiflottánkat, ez több munkahelyet jelent a légikikötőben és a reptér tevékenységéhez kapcsolódó üzletágak, beszállítók számára és egyúttal több olcsó járatot az utazóközönség számára” – nyilatkozta Tamara Vallois, a vállalat kommunikációs vezetője. Owain Jones, a cég kapcsolatokért felelős igazgatója korábban a bukaresti járat indítását nevezte a legnagyobb újdonságnak, ez szombat kivételével a hét minden napján jár majd a főváros és a kincses város között.

A cég a bővítést megelőzően 116 járatot üzemeltetett 18 országba, ezek számát idén 16 új útvonallal bővíti. Bukarestbe a legolcsóbb jegy 39 lejbe kerül, a járatok szombat kivételével napi egy alkalommal közlekednek mindkét irányba. Kolozsvárról naponta 20.35-kor, Bukarestből 21.55-kor száll fel a repülőgép. Október 31-étől tízre bővítik a heti járatok számát, hétfőn, szerdán és pénteken reggeli járatok is indulnak majd. Bukarestből Kolozsvárra 6.45-kor, majd vissza 8.10-kor.

krónika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek