no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kongresszus után, Jövő Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nagybánya Központú RMDSZ szervezet 19 küldöttel képviseltette magát a múlt héten megtarott XIV. RMDSZ kongresszuson, Kolozsváron.


A nagybányai küldötteket kérdeztük, milyen gondolatokkal és tervekkel jöttek haza, Nagybányára?

 

Vida Noémi, Nagybánya alpolgármestere, a területi RMDSZ szervezet elnöke:

„Bár rég járok központi RMDSZ rendezvényekre, ez a mostani talán mégis más volt. Jobban összehozta és tartalommal látta el a közel 1000 küldöttet, akik visszatérve Erdély minden szegletébe gyakorlatba tudják majd ültetni a módosított programot, hozzá tudnak járulni érdemben a Jövő Erdélyben vitairathoz, és ki-ki a maga helyén építi tovább a jövőt. Nem könnyű, hiszen sokan vagyunk sokfélék, kinek-kinek mi a fontos, de összetéve, ha mindenki végzi kis feladatát, néha összehangoljuk magunkat, néha csendben, néha hangosabban, hiszem, hogy lehet magyar jövőt építeni Erdélyben és Nagybányán is.”

 

Apjok Norbert, Máramaros megye parlamenti képviselője:

„Az RMDSZ legnagyobb kongresszusa volt a hétvégén, nemcsak, mert legtöbb küldött és meghívott volt jelen, hanem, mert tavaly lezártuk a vitát a múltról, ennek a kongresszusnak az alkalmából pedig elkezdtünk egy vitát arról, milyennek képzeljük el Erdély jövőjét. Olyan erdélyi és máramarosi magyarságot akarunk, amely versenyképes, megállja a helyét itthon és Európában. Olyan erdélyi és máramarosi magyarságot, amely identitásban erős. Erről szól a Jövő Erdélyben vitairat és az a párbeszéd, amely a kongresszuson elkezdődött, és itthon is szeretnénk folytatni.”

 

Pap Zsolt István, Nagybánya Városi Önkormányzati képviselő:

„Kolozsváron elsősorban a pozitív kisugárzás, a központi RMDSZ profizmusa hatott rám, a nagyon sok fiatal és a nagyon jó szervezés. Egyértelműen latszik, hogy a szervezet belépett a 2.0 szakaszába. Jó volt látni a rengeteg, felkészült fiatalt, mert mindenki tudja azt, hogyha a jövőt akarod építeni, ez a fiatalok bevonása nélkül lehetetlen. A jövő a múltra támaszkodik, de előre néz, ez kell tükröződjön a mindennapi munkánkban. A rendezvény megerősítette bennem az akaratot, hogy helyi szinten is egy profi, versenyképes, fiatalos és konkrét jövőképpel rendelkező szervezetet kell kifejleszteni és működtetni.”

 

Lapsánszky Edith, tanfelügyelő, küldött:

„A látványon és az összetartozás élményén kívül, az maradt meg bennem, hogy muszáj közösségben gondolkodnunk, együtt kell dolgozni a jövőért. Ha sokan ugyanazt akarjuk, van remény a jövőt illetően. Nem egyéni kalandokba vágva, hanem csapatban dolgozva tudunk, iskolát és közösséget építeni! 

 

Jenei Gabriella, küldött:

„Van jövő Erdélyben! Van erdélyi magyar jövő!” – ez a fő üzenete a kongresszusnak. A szülőföldünkön van a jövő. Ezt a jövőt csak közösen tudjuk kialakítani, felépíteni. Nagyon fontos a kommunikáció, az egymásba vetett bizalom. Közösen kell terveznünk és összehangoltan kell cselekednünk. Részesei és ne csak elszenvedői legyünk a döntéseknek.”

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek