k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A főváros, és minden nagyobb város minden lakóját le fogják tesztelni a koronavírusra!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A hatóságok arra készülnek, hogy a teljes fővárosi népességet leteszteljék a koronavírusra - írja a Digi24. Ezt megerősítette mind Victor Costache egészségügyi miniszter, mind Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere.


A tervek szerint Bukarest csak a kezdet lesz, utána az ország összes nagyvárosa sorra kerül. Ezt már Nelu Tătaru, az egészségügyi minisztérium államtitkára mondta el. Eszerint jövő héten kezdik a tesztelést, előbb az egészségügyi személyzeten és a pácienseken, majd a lakosságon.

Előbb a veszélyeztetett csoportokat, majd sorra mindenkit. "Ez egy olyan projekt, amely minden nagyobb várost magába foglal. Előbb Bukarest kerül sorra, mert az a legnagyobb városi agglomeráció. Utána jön majd a többi város is, Bukarest úgymond a pilot-projekt, hogy megállapíthassuk egy nagyváros fertőzöttségi szintjét" - mondta el Nelu Tătaru.

Az egészségügyi miniszter az Adevărul napilap élő műsorában jelentette ki, hogy egy innovatív, a dél-koreaihoz hasonló módszert szeretne alkalmazni, amelyben ajtóról ajtóra járnának, és letesztelnék a teljes fővárost.

A miniszter szerint minimum két millió, és maximum öt millió tesztet fognak elvégezni, amely során prioritást élveznek majd a 65 év felettiek, és a krónikus betegségekben szenvedők. Gabriela Firea azt mondta, Bukarestben 483 000 idős ember él. Ugyanakkor azt is elmondta, pontosan nem tudja, mikor indul a program.

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek