no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Döntés született a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal iskolákért felelős igazgatósága érvényesnek tekinti a 2015-ben elfogadott, 33-as számú tanácsi határozatot, amely a város iskolahálózatába belefoglalta a Római Katolikus Teológiai Líceumot.


Az erről szóló átiratot a Polgármesteri Hivatal eljuttatja a Maros megyei Tanfelügyelőségnek, amely ezt követően engedélyezi a felekezeti iskolába való beiratkozást − erről döntöttek azon a keddi, több mint 3 órás megbeszélésen, amelyen a szülők, a polgármesteri hivatal, a tanfelügyelőség, a megyei prefektúra, a megyei tanács és az önkormányzati testület képviselői vettek részt.

A megbeszélés után kiadott közleményében a Maros megyei RMDSZ leszögezi:


annak ellenére, hogy sokadik alkalommal is sor került egy hasonló találkozóra, még mindig egy oda-vissza meccs zajlik a hivatal és a tanfelügyelőség között. Az érvényben lévő 5777-es miniszteri rendelet alapján egyértelmű, hogy abban az esetben, ha a helyi önkormányzat nem fogad el új hálózatot, úgy a legutóbb elfogadott határozatot kellene figyelembe vennie a tanfelügyelőségnek – amiben a marosvásárhelyi katolikus líceum is szerepel.

A mai beszélgetésen a prefektusi hivatal is nyilvánvalóvá tette, hogy amennyiben nem fogadnak el újabb javaslatot, a 33/2015-ös határozatot kell alapul venni. Ehhez képest a tanfelügyelőség azt várja el a helyi önkormányzattól, hogy egy olyan határozatot vagy átiratot fogalmazzanak meg, amely tisztázza a katolikus iskola jogi helyzetét.

Az RMDSZ véleménye szerint sem a tanfelügyelőségnek, sem a hivatalnak, sem a DNA-nak nem hatásköre megállapítani, hogy az iskola jogszerűen működik-e vagy sem. Ebben a kérdésben csakis az igazságszolgáltatás dönthet. Mindaddig, amíg a bíróság nem érvényteleníti azokat a dokumentumokat, amelyek alapján ma is működik az iskola, addig az illetékes hatóságoknak biztosítaniuk kell az iskola folytonosságát.

Erdély.ma, Marosvásárhelyi Rádió, RMDSZ-közlemény

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek