rmdsz 1
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Módosítaná az oktatási törvényt az RMDSZ: csökkentenék a tananyagot is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ iktatta a parlamentben azt az oktatási törvényt módosító javaslatcsomagját, amely szerintük a gyermekközpontú oktatásra fekteti a hangsúlyt, és az oktatási rendszer alulfinanszírozására is megoldást nyújt.


„A tervezet többek között gyermekközpontú finanszírozást tesz lehetővé, képzési lehetőségeket biztosít a pedagógusok számára, rendezi a meleg ebéd programot a tanintézményekben, valamint szabályozza a délutáni oktatás rendszerét.

Az átfogó javaslatcsomagot szakemberekkel folytatott egyeztetéseket követően Kelemen Hunor szövetségi elnök, Szabó Ödön, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese és Novák Csaba Zoltán szenátor, oktatási ügyekért felelős szakpolitikus dolgozta ki” - írja az RMDSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

Az RMDSZ törvénycsomagja röviden az alábbiakat szorgalmazza:

- Kétszintű érettségi: egy standard elvárásokra épülő, illetve egy emelt szintű.

- Kötelező délutáni oktatás és meleg ebéd biztosítása az iskolákban (2030-ig minden tanintézménynek és önkormányzatnak kötelező lesz ennek a két programnak a gyakorlatba ültetése.)

- Lehetőséget teremtenének arra, hogy létszámalatti osztályok is működhessenek.

- Törvényi előírásba foglalnák azt, hogy az egyetemi felvételiket anyanyelven ejthessék meg a jelentkezők.

- Csökkentenék a tananyagot.

- Törvénybe foglalnák a duális oktatás lehetőségét az egyetemek számára is.

- Óvodai előkészítő csoportokat hoznának létre annak érdekében, hogy a 2-3 éves gyermekek helyzetét rendezzék, hiszen jelen pillanatban a 3 éves gyermekeket nehezen fogadják be az óvodai oktatásba.

Az RMDSZ módosító javaslatcsomagját a parlament alsóháza vitatja meg első körben, majd a végső döntést a szenátus plénuma hozza meg. 

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek