rmdsz 1
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Orbán Viktor: kijárási tilalom lép érvénybe március 28-tól

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában beszél a koronavírus-járvány elleni lépésekről.


Orbán Viktor: Az eddigi korlátozások eredményesek voltak

Orbán Viktor elmondta, ha a kontaktusok száma lecsökken, akkor a járvány terjedése is lecsökken. A kormányfő arról is beszélt, hogy folyamatosan információkat gyűjtenek arról, hogyan alakul az emberek élete. Volt olyan is, amiből 100 ezer visszajött. Az eddigi korlátozások eredményesek voltak, a járvány előtt 500 ezer volt az emberi kontaktusok száma, és ez leesett 50 ezerre. A magyarok fegyelmezetten a társadalmi érintkezések számát egytizedére csökkentették.  

 

Ekkor mehetnek az idősek boltokba

Nemzetközi példák alapján lett ez összeállítva - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte,, hogy alapvetően a bajor megoldásból indultak ki itthon. A rendelet egyik szakasza arról szól, hogy az élelmiszerboltokban és a patikákban a 65 év felettiek reggel 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. 

 

Kijárási korlátozás március 28 és április 11-e között

Orbán Viktor kormányfő elsőként arról beszélt, hogy különböző testületek üléseznek egész nap. Reggel az operatív törzs ülésén az a düöntés született, hogy kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28 és április 11-e között. A lényeg, hogy ez a korlátozás is kibírható legyen - tette hozzá. 

 

A vírus elleni gyógyszeren dolgoznak a magyar kutatók

Elsősorban a vírusellenes szeren, vagyis a koronavírus gyógyszerén dolgoznak a Nemzeti Népegészségügyi Központ Biztonsági Laboratóriumában - mondta az Origónak Kis Zoltán, a laboratórium virológusa, aki munkacsoportjával a kórokozót Magyarországon elsőként izolálta. A kormány mindent megtesz, hogy a kutatáshoz szükséges termékek rendelkezésre álljanak. A vírust napokkal ezelőtt egy beteg mintájából izolálták, szaporították, és már folynak a kísérletek is. A vakcina kifejlesztésének munkájában is segítenek - elsősorban állatkísérletekkel. 

 

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek