no
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szatmári áldozatot követelt az influenza

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kedden ismét emelkedett az influenza áldozatainak száma, a legújabb haláleset Szatmárnémetiben történt.


A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője szerint az 57 éves szatmári nő február 13-án került az intentív terápiás osztályra, azonban állapota itt sem javult, 20-án pedig szervezete végleg feladta a harcot. A halálához azonban nem csupán az influenza járult hozzá, az asszony emellett kóros túlsúllyal és cukorbetegséggel is küzdött, valamint akut légzési elégtelenséget is felfedeztek nála.
 

Az influenza gyanúja már abban a pillanatban felvetődött, mikor a nőt a sürgősségire vitték. Még aznap mintát vettek tőle, melyet aztán a bukaresti Cantacuzino Intézetbe küldtek, hogy igazolják vagy cáfolják a szatmári orvosok sejtését. Az eredmény 16-án érkezett meg: a bukarestiek megerősítették, valóban influenza fertőzte meg a szatmári asszonyt, mely sajnos végül az életébe került.
 

Jelenleg egy személyt kezelnek influenzával a kórház falain belül, a 44 éves nő állapota súlyos, de stabil. Emellett vannak még páciensek, felnőttek és gyerekek egyaránt, akiket influenzás tünetek miatt ápolnak, viszont az ő mintáikról még nem mondott véleményt a bukaresti intézet.
 

Constantin Demian sajtószóvivő ezúton is arra kéri a kórházban kezelt betegek hozzátartozóit és mindenki mást, aki szeretne látogatást tenni az intézményben, hogy tartsák tiszteletben a látogatási tilalmat.

(szatmar.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek