Vizes vb: aranyért játszik a magyar pólóválogatott

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kíméletlen második félidei védekezéssel - és egy kis szerencsével - győzte le 7-5-re csütörtök este Görögországot a házigazda magyar vízilabda válogatott a Budapesten zajló vizes világbajnokság elődöntőjében.


A Hajós Alfréd Uszodát ismét zsúfolásig megtöltő közönség jelentős része maradt a másik elődöntőn is, hogy megtudja, Szerbiával vagy Horvátországgal csapnak-e össze Märcz Tamás tanítványai a szombat esti döntőben.

A találkozó első gólját a görögök lőtték Genidounias révén, aki - mint utóbb kiderült - a balkáni csapat leggólerősebb játékosa volt ezen a találkozón. A válasz nem váratott sokáig magára, Erdélyi Balázs is felavatta Flegkast. Az első negyedben még egy találat esett, de az biztosan beleégett a 7200 néző retinájába, Horsnyánszky Norbert a magyar támadóidő lejárta előtt 2 másodperccel eresztette el egy olyan forduláslövést, aminél Flegkas csak néző volt.

A második negyedben Fountoulis gyorsan egyenlített, majd Flegkas mutatott be egy pár nagy védést. A magyar bombagól-gyáros Vámos Márton vállalta a felelősséget, akkor, amikor látszólag senki sem merte, és egy újabb távoli lövéssel szerezte vissza a magyar előnyt. (2-3).

Genidounias percei következtek, a görög pólós előbb egyenlített, majd előnyhöz is juttatta csapatát. Amikor a magyar csapatkapitány Varga Dénes ejtése is a felső lécre esett, akkor úgy tűnt, hogy gondok lesznek.

A szerencse forgandó - szól a népi bölcselet, s ez a következő magyar támadáskor be is igazolódott. Gór-Nagy Miklós lövése a görög kapufáról Flegkasra pattant, akinek a hátáról a kapuban kötött ki. A nagyszünet előtti utolsó támadás a magyaroké volt, Märcz Tamás időt kért és nagyon jól instruálhatta tanítványait, ugyanis 5 másodperccel a sípszó előtt Hárai Balázsnak sikerül leráznia védőjét és egy újabb fordulásgóllal 5-4-es előnyhöz juttatnia csapatát.

A szünet utáni első gólt Vámos Márton lőtte, és ekkor még nem sejtettük, hogy több találat nem is esik ebben a negyedben. Ehhez az is kellett, hogy a hellének négyszer (!) találják telibe a kapufát.

A záró negyedben sikerült először a görögök gyorsúszójának megelőznie Manhercz Tamást és eggyel több támadáshoz juttatnia csapatát. A vendégek ekkor már elkezdtek kapkodni, és helyzetüket tovább rontotta, hogy Horsnyánszky újabb bombagóljával 3-ra nőtt a különbség. 

Ezután Nagy Vikor percei következtek, aki valósággal megbabonázta a görög pólósokat, ebben az időszakban 4-5 nagy védést is bemutatott. Amikor egy magyar kiállítás után Märcz Tamás is sárgát kap és a görögök kettős emberelőnyből sem tudnak gólt lőni, akkor már érezni lehetett, hogy ez meglesz. 

A végén még kozmetikáztak egyet a hellének az eredményen, de a magyar közönség ekkor már ünnepelte a világbajnoki döntőbe jutást.

A görögök elleni elődöntő után a Maszol kiküldött tudósítója a vegyes zónában kapta mikrofonvégre Märcz Tamás szövetségi kapitányt.

És a találkozó talán legjobbjának számító Nagy Viktort.

Szombaton lesz a döntő, de hol?

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese szombaton száll vízbe legközelebb: a világbajnoki címért zajló összecsapást a szerb-horvát csata győztesével 21.30-tól rendezik. 

A találkozó helyszínéről pénteken döntenek, ugyanis - mint korábban írtuk - felmerült, hogy amennyiben a magyar válogatott érdekelt lesz a fináléban, akkor a 12 ezer férőhelyes Duna Arénába költöztetik a mérkőzést.

"Már csak az a kérdés, hogy az Omega, illetve a televíziós közvetítés feltételei megengedik-e a változtatást" - nyilatkozta a csütörtök esti elődöntő után az M4 Sportnak Gyárfás Tamás, a nemzetközi szövetség (FINA) legszűkebb döntéshozó testületének tagja, aki megerősítette, hogy a helyszínváltoztatás csupán technikai kérdés, a vb szervezőbizottságán nem múlik. Gyárfás elárulta, hogy az ügyben pénteken napközben várható döntés.

Gyárfás Tamás az ügyben egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, majd vele egyetértésben tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával, akik jóváhagyták az ötletet.

A helyszínváltoztatás esetén az eladott, helyre szóló jegyeket hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani, viszont ötezerrel többen láthatják a helyszínen a finálét. Az esetleges váltás gondot jelenthet az esemény televíziós közvetítői számára, akiknek a 21.10-kor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeniük a kameraállásaikat.

Emiatt viszont az eredetileg kitűzött 21.30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabda-finálé esetén, és amennyiben egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt sugárzó valamennyi tévétársasággal is. Emellett az uszoda teljes kiürítését, illetve a pólódöntőre érkezők beengedését is le kellene tudni alig több mint egy óra alatt, továbbá a medenceteret is teljesen át kell rendezni. Az úszóknál ugyanis máshol helyezkednek el a versenybírók, míg a pólósoknál zsűriasztal van, továbbá külön bírói dobogó a medence két oldalán.

A hivatalos időmérést ellátó Omega cégnek le kellene szerelnie az összes, úszásnál használt berendezését, felváltani a vízilabdánál használatos eszközökre, majd mindezt másnap reggelre ismét visszacsinálni, hiszen vasárnap lesz az úszóviadal zárónapja.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukidea 2016


árfolyam:
1 euro = 4.6589 RON
1 dollár = 4.0064 RON
100 forint = 143.5 RON
isk
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szerszamgepek javitasa Sarokcsiszolok , furogepek , lancfureszek , fukaszak , stb javitasat vallalom ( Bosch , Makita , (...)

Beteggondozói munka Németországban Parkinszonban szenvedö nem ágyban fekvö, idös hölgy mellé, Németországban, magyarul (...)

etető szék Eladó , alig használt, IKEA gyártmányú etetőszék 1-3 éves gyerek részére, 50 RON

adj fel hirdetést
ff2

SZAVAZÁS

Ön szerint szükséges-e a család fogalmáról szóló alkotmánymódosítás?

szavazok

a szavazás állása
korábbi szavazatok

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Nagyi Kiemelkedően jó érettségi (...)

Büszke vagyok Rátok!!! Íme (...)

Alaszka Kolozs és Máramaros megyében (...)

Sajnos a cikket olvasván Máramaros (...)

Sarateanu József Kövesi leváltásáról az (...)

Mikor már kezdett kilábolni az (...)

Péter Károly Kövesi leváltásáról az (...)

„Megpróbálja azt (...)

Péter Károly Magyar állami kitüntetésben (...)

Csak büszkék lehetünk, hogy még (...)

Fekete Ferenc Macron föderális uniója és a svéd (...)

'Macron beszédében hangsúlyozta, (...)

Varga Gábor Több ezer fekete lyuk hemzseghet a (...)

Lebilincselő cikk!

Zászló Magyar személyiségekről is (...)

Sokkal boldogabb lennék, ha az (...)

vgá „Nem tudom legyőzni” – Gyurta (...)

így is nagyon jó volt Dani!

Thurman Zoltán Közlemény a hajdani polgári (...)

Szeretném láttni pontosan, hogy a (...)

Ricsi Bonis KÖZLEMÉNY A NAGYBÁNYAI MAGYAR (...)

Az egészségügyi iskola túl közel (...)

vgá Az Igric - turné Nagybánya (...)

öröm, mikor Budapest vendégszerepel (...)

cotos KÖZLEMÉNY A NAGYBÁNYAI MAGYAR (...)

Szerintem eszrevetettek, hogy nem jol (...)

szittya A Nagybányai RMDSZ közleménye

a kis bozgor chereces :) nem mondta meg (...)

HZS A Nagybányai RMDSZ közleménye

Szégyen és gyalázat ez a (...)

Mer Kell A Nagybányai RMDSZ közleménye

A nagybanya.ro oldalan olvasva ezt a (...)

David Aaron A Nagybányai RMDSZ közleménye

Ez a Kerekes Katalin nevezetű (...)

Kereszthegyi A Nagybányai RMDSZ közleménye

Edesanyam elment az unnepsegre, melynek (...)

Kapjatokbe A Nagybányai RMDSZ közleménye

Nagyszeru a ralatasa az rmdsz-nek (nem (...)

Jurka Miklos Musical és operett est a kolozsvári (...)

Maramarosszigete nem kuldenek kegyeket?

vgá Magyar aranyérem a téli olimpián!

gratula! brávó, Fiúk!!

Szika Levente Zoltán Az „ásító torony” alatt (...)

...ami pedig ezt az irományt illeti, (...)

Oradea MSZP Az „ásító torony” alatt (...)

ekkora nepszerusege meg nem volt egy (...)

Oradea MSZP Az „ásító torony” alatt (...)

ekkora nepszerusege meg nem volt egy (...)

Dávid Lajos Az „ásító torony” alatt (...)

Stimată Laura Ghinea! Citind de mai (...)

Dávid Lajos Az „ásító torony” alatt (...)

Kedves Laura Ghinea! Többször (...)

Laura Ghinea presedinte UAP Filiala Baia Mare Az „ásító torony” alatt (...)

Buna ziua. Ma bucur ca subiectul (...)

Laczkó Zoltánné Az „ásító torony” alatt (...)

Kuzmányi István nem az írásai miatt (...)

Bodor Levi Az „ásító torony” alatt (...)

Tisztelt Kisebbségekért - Pro (...)

véleményt, a cikkek végén az erre kijelölt helyen, lehet írni

tmh