Kelemen Hunor: Nincs esélye a bizalmatlansági indítványak sem velünk, sem nélkülünk

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A bizalmatlansági indítvány sem az RMDSZ szavazataival, sem azok nélkül nem fog célba érni - jelentette ki szerdán a parlament épületében Kelemen Hunor.


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, a bizalmatlansági indítványról már beszélt Dan Barna USR-elnökkel, Eugen Tomac PMP-elnökkel, bizonyos liberális párti képviselőkkel, de Ludovic Orban PNL-elnökkel még nem, noha találkoztak a Kereszténydemokrata Unió kongresszusán Hamburgban. Kifejtette, nem sikerült még választ kapni olyan „egyszerű” kérdésekre, mint hogy kit javasolna az ellenzék miniszterelnöknek, kik alkotnák a kormányt, és a kormányprogramról sincsenek információi. Hozzátette ugyanakkor, hogy 51-52 szavazat hiányzik a bizalmatlansági indítvány megszavazásához. „Az RMDSZ-nek 30 van. Ha biztos lennék benne, hogy a bizalmatlansági indítvány után minden kitűnően fog működni, persze, hogy én is egyetértenék, hogy jobban menjenek a dolgok. De egyelőre nincs más alternatíva, nem nekem kell egyetérteni Ludovic Orbannal, hanem a PNL-nek. A PNL-nek be kell jelentenie, hogy kit javasol miniszterelnöknek, kivel indul csatába. Tudnunk kell, ki vezeti majd a kormányt, ki alkotja a többséget, mert utána nem lenne idő erre. Tegyük fel, hogy célba ér ez a bizalmatlansági indítvány - jelen pillanatban erre nincs esély, mert nincs meg a többség se velünk, se nélkülünk, se a kisebbségekkel, a PSD és az ALDE nélkül, illetve a PSD egy része nélkül nincs más többség, csak az, amit mindannyian ismerünk. És azt is tudnunk kéne, hogy ki tárgyal majd a többség kialakításáról és ki fog ezen többség élére állni. Ezekre a kérdésekre nem kaptam választ” - mondta Kelemen Hunor.

(agerpes.ro)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukidea 2016


árfolyam:
1 euro = 4.7509 RON
1 dollár = 4.1988 RON
100 forint = 150.39 RON
isk
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

kérés Philips videolejátszóhoz keresek távírányitót a Don Bosco gyerekei számára. Ha valakinek (...)

Betteggondozót keresek Szamosardóra (=Arduzel) keresek egy idős, beteg nő gondozására alkalmas, megbízható, magyar (...)

GREAT ILLUMINATI ORDER Grüße von der großen Ordnung der Erleuchtung an den Vereinigten Staat und auf der ganzen Welt, (...)

adj fel hirdetést
rmdsz ep oldalso

SZAVAZÁS

Melyik koncert tetszett a legjobban a Főtér Fesztivál 2018 - Nagybányai Magyar Napokon