k rmdsz
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hosszú Katinka duplázott, olimpiai bajnok 100 háton!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hosszú Katinka nem lassít: megszerezte második olimpiai bajnoki címét is Rióban, ezúttal 100 háton nem talált legyőzőre a helyi idő szerint hétfőn este 10 órakor rajtoló úszóprogram.


A női 100 hát döntője volt az első magyar érdekeltségű finálé: a 400 m vegyesen aranyérmet nyerő Hosszú Katinka a második legjobb idővel kvalifikálta magát, és az ötös rajtkőről ugrott a medencébe. A rajtnál kissé beragadt a magyar úszóklasszis, olyannyira, hogy a fordulónál még csak a hatodik helyen haladt. A második ötvenen azonban begyújtotta a rakétákat, és a nagyot hajrázó Kathleen Baker előtt (58.75) három tizeddel megnyerte a finálét (58.45 – három tizedre a világcsúcstól), ezzel második aranyérmét a riói olimpián. Az este ekkor azonban még nem ért véget számára...

Helyi idő szerint nem sokkal tizenegy óra után a férfi 200 m pillangó elődöntőit rendezték. Az első futamban a középdöntőből legjobb idővel (1:55.14) továbbjutó Cseh László az elődöntőben sem óvatoskodott. Az első fordulónál vezetett, a másodiknál visszacsúszott a harmadik helyre, majd feljött a másodikra, végül szinte lemásolva kora délutáni úszását, 1:55.18-as idővel megnyerte a futamot, így döntőbe jutott.

„Szeretnék gratulálni Hosszú Katinkának, ma is fantasztikusan úszott. Benn vagyok a döntőben, megnyertem a futamomat, de ez a fináléban nagyon kevés lesz – mondta Cseh László az elődöntő után a mob.hu-nak. – Tamás óriási eredményt ért el, eggyel nőtt a riválisok száma. Most már csak nekem kell a lehető legkönnyebben és legdinamikusabban úsznom a döntőben.” 

A második elődöntőben az előfutamban többek között Michael Phelpst is maga mögé utasító Kenderesi Tamás a négyes rajtkőről ugrott a vízbe, két oldalán Phelps és Chad Le Clos. Elsőre negyedikként fordult, majd mindkét fordulónál Michael Phelps mögött úszott, nem sokkal lemaradva a 19-szeres olimpiai bajnok amerikai mögött. Az utolsó 50-en Cseh Lászlóhoz hasonlóan parádésan hajrázott Kenderesi, olyannyira, hogy megnyerte az elődöntőt, egyéni csúcsával a legjobb idővel (1:53.96) jutott be a holnapi fináléba. Másodjára győzte le ma Michael Phelpst, valamint maga mögé utasította Chad Le Clost is.

„Nem akkora dolog megverni Phelpset az előfutamban, hiszen mindenkit a döntő érdekel, az a legfontosabb – magyarázta mosolyogva kérdésünkre Kenderesi Tamás. – Nagyon figyeltem rá, nagyon örülök annak, hogy nem történt meg ugyanaz, ami Londonban, hogy nem bírtam a második úszást. Láttam, hogy a másik elődöntőben nem úsznak erős időket, de nem gondoltam, hogy én ilyen erőset úszom. Nem tartom magam a legerősebbnek a mezőnyben, a többiek okosabban osztották be az erejüket. Phelps gratulált, ami jólesett, hiszen ő a példaképem. Szerintem Laci fogja megnyerni a döntőt, a világcsúcs is meglehet neki. Megcélzom az érmet holnap, ezt meg tudom ígérni. Nagyon élvezem a versenyzést, örülök, hogy itt lehetek, nem élem meg teherként.”

„Talán a fordulókon még javítanom kell, de már most jobbnak éreztem az úszásom, mint reggel. Akarok egy jót aludni, holnap pedig élvezni a versenyzést a döntőben – így az amerikai úszóklasszis, Michael Phelps. – Próbáltam nem foglalkozni a többiekkel, voltak nagyon jó teljesítmények. Izgatott vagyok a holnapi finálé miatt.”

Az este harmadik magyar érdekeltségű száma a 200 m vegyes volt, Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka is a második elődöntőben ugrott a medencébe (utóbbi olimpiai rekorddal, 2:0745-ös idővel kvalifikált). Hosszú az első hossz után még csak harmadik volt a pillangó után, azonban háton átvette a vezetést, és mellen, illetve gyorsan sem engedte ki a kezei közül, 2:08.13-as idővel nyerte a futamot és jutott be a holnapi fináléba. Jakabos Zsuzsanna a pillangó után másodikként fordult, azonban visszacsúszott, és végül ötödik lett 2:12.05-tel, így lemaradt a döntőről.

„Tiszta a lelkiismeretem, tudom, hogy mindent beleadtam az edzéseken és most is, ennyi volt bennem” – mondta csalódottan Jakabos Zsuzsanna.

Hosszú a holnap este rendezendő 200 vegyes döntőjén kívül szintén holnap ugrik medencébe 200 pillangón, továbbá 200 m háton és a női 4x200-as gyorsváltóban is érdekelt még.

mob.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek