rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Világcsúcs és olimpiai arany: Hosszú Katinka leúszta a mezőnyt!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hosszú Katinka nyerte a Magyar Csapat második aranyérmét Rióban: az úszónő magabiztosan nyerte a 400 m vegyes döntőjét.


Hosszú Katinka már a kora délutáni elődöntőben nagyon magabiztosan és meggyőzően úszott, olyannyira, hogy mindössze 15 századdal maradt el a világcsúcstól – természetesen utcahosszal meg is nyerte futamát. A döntő résztvevői közül ő volt az egyetlen, aki 4:30-as időn belül tudott a célba csapni, egészen pontosan 4:28.58-cal. A második legjobb kvalifikációs idő 4:32.75 volt, amit a spanyol Mireia Belmonte García produkált.

A helyi idő szerint este 10 órakor kezdődő döntőkre kis híján megtelt az Aquatics Center Rióban, ahol magyar zászlót is fel lehetett fedezni a nézőtéren. A rajtot nem a legjobban kapta el a magyar úszó, de már az első fordulónál az élen volt, és fokozatosan szakadt el a mezőnytől. 200 méternél már több mint két másodperc volt az előnye, természetesen a világcsúcs részidőn belül úszott szinte végig.

Győzelméhez egy pillanatig sem férhetett kétség, a kérdés az volt, hogy lesz-e új világcsúcs... Lett! Nem is akármilyen: 4:26.36-os idővel csapott célba a magyar úszóklasszis, amivel átadta a múltnak Je Siven londoni olimpián felállított csúcsát (4:28.43). A második helyen az amerikai Maya Dirado zárt közel öt másodperccel lemaradva, a harmadik a spanyol Belmonte García lett mintegy hat másodperccel Hosszú Katinka mögött.

Csak összehasonlításként: Hosszú Katinka a 2012-es londoni olimpia döntőjében 4:33.49-et úszott, amivel a negyedik helyen zárt. A magyar csapat a riói olimpia első napján máris két aranyérmet szerzett! Jöhet a folytatás!

„Őszintén megvallva régóta szerettem volna már olimpiai bajnok lenni. Ma reggel olyan közel voltam a világcsúcshoz, hogy éreztem, tudok még jobb lenni. Úgy jöttem Rióba, hogy jól érezzem magam és kihozzam a legtöbbet magamból. Vannak még versenyeim, és szeretném jól érezni magam továbbra is – mondta a döntő utáni sajtótájékoztatón Hosszú Katinka. – Hosszú út áll mögöttem. 2012-ben úgy éreztem, Londonban eljött az én időm, nagyon győzni akartam, ugyanakkor nagyon ideges is voltam, hogy mi lesz, ha nem nyerek. Aztán elkezdtem Shane-nel dolgozni, eldöntöttük, hogy többet versenyzünk és javítunk a teljesítményemen. Kicsit aggódtam Rio előtt, hogy ugyanazok az érzések törnek rám, mint Londonban, de nagyon magabiztos voltam, a legjobbamat tudtam hozni ma este. Mindig bizonyítanod kell, úgy érzem, nekem ez ma este sikerült. Sokan úgy gondolták, hogy megtörök a nagy nyomás alatt, de ez nem így történt, nagyon jól éreztem magam a medencében.”

„Az elmúlt négy évben versenyekkel készültem, egy napot sem hagytam ki az edzésekkel. Követtük a logikát, a terveink pedig bejöttek. A nagy változás, hogy most már elmondhatom magamról, hogy olimpiai bajnok vagyok” – zárta mondandóját az úszó.

mob.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek