Elon Musk a Marsra akar költözni: 70%, hogy megy

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk egy interjúban arról beszélt, hogy hetven százalék esélyt ad arra, hogy a Marsra utazzon, és felfedezze a bolygót. Azzal is tisztában van, hogy ez valószínűleg nem egy retúr utazás lenne.


 

Azzal is tisztában van, hogy ez valószínűleg nem egy retúr utazás lenne.

Tudjuk, hogy vissza is lehetne térni, csak nem vagyunk ebben teljesen biztosak.

Az űrcég főnöke továbbra is állítja, hogy hét éven belül lehetséges a Marsra utazás, de ha már megérkeznének, akkor nem sok idő lenne lábat lógatni, ugyanis mostoha körülmények között kellene dolgozni azon, hogy egy állandó bázist hozzanak létre a bolygón.

Vagyis aki odamegy, és túléli az utazást, plusz sikeresen landol, még ezek után sincs biztonságban, bőven benne van a pakliban, hogy meghaljon. Ezt csak azzal kapcsolatban mondta el Musk, hogy nem feltétlen arra kell gondolni, hogy a Marsra utazás lesz a gazdag emberek új hobbija. 

Hogy milyen lehet az első telepesek élete a Marson, arról is a SpaceX egyik vezetője, Gwynne Shotwell elnök és operatív vezető beszélt korábban. Szerintük az alagutak fúrásával kellene kezdeni a dolgot. 

Az interjút az HBO egyik platformja, az Axios  adta le vasárnap, egy nappal azelőtt, hogy megérkezik a NASA geológus űrszondája, az Insight a Marsra. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Írja meg véleményét:

 

a hozzászólások felülvizsgálatát és törlési jogát fenntartjukidea 2016